Blic

Uveliko jedemo GMO hranu, a da ne znamo

Iako zvanično zabranjena, u Srbiji je genetski modifikovana hrana ipak prisutna. Osim toga što u našoj državi postoji oko 5.000 hektara zasada genetski modifikovane soje, hrana napravljena od GMO stiže nam i iz uvoza, iz zemalja u kojima nije obavezno to istaći na deklaraciji, pa se proizvodi sa sirovinama kojima su izmenjeni geni prodaju bez oznaka i upozorenje.

Ženske fetuse ciljno uništavaju ne samo u Kini i Indiji, već i na Balkanu

Ženski fetusi ciljno se ne uništavaju samo u Indiji ili Kini, već i u Albaniji, na Kosovu, u Makedoniji i Crnoj Gori, a tako nastao višak muškaraca u društvu imaće dramatične društvene posledice i u balkanskim zemljama.

Slovenački pandur sa savešću: Odbiću naređenje da udarim gladnog komšiju

Slovenački list "Delo" objavio je pismo koje je navodno napisao slovenački policajac u kome navodi da neće izvršavati naređenja, ako bude morao da udari "gladnog komšiju".

Novinar se tajno zaposlio u kineskoj fabrici u kojoj se pravi novi "ajfon" - izdržao je deset dana

Novinar kineskog dnevnika "Šangaj ivning post" zaposlio se u fabrici korporacije "Fokskon (Foxconn) u Tai Juanu i otkrio u kakvim užasnim uslovima žive i rade zaposleni u postrojenju koje proizvodi dugo očekivani novi model mobilnog telefona "ajfon5", američke kompanije "Epl".

Prilog istoriji psihopatologije militarizma: Petorica dobrovoljaca koji su stali ispod eksplozije atomske bombe

Pre tačno 55 godina, 19. jula 1957. godine, petorica dobrovoljaca američkog vazduhoplovstva i jedan kamerman stali su zajedno na "nultoj tački" u pustinji Nevade, direktno ispod eksplozije atomske bombe, kao ljudski pokusni kunići.

Sramni "safari": Pleme koje je poslednje upoznalo civilizaciju turisti tretiraju kao životinje

Na Andamanskim ostrvima u Indijskom okeanu na stotine turista svakog dana spremno je da plati 415 evra kako bi išlu u "safari" da posmatraju pleme koje je poslednje upoznalo civilizaciju.

Rekordan nivo ugljen-dioksida u svetu u 2010.

Globalni nivo ugljen-dioksida dostigao je rekordni nivo u 2010, odnosno svet je u atmosferu upumpao 512 miliona tona više tog štetnog gasa nego u 2009, pokazala su merenja američkog Sekretarijata za energiju.