Brandon Jourdan

Bosna i Hercegvina u proleće

Ovaj kratki dokumentarni film priča priču o ustanku u Bosni i Hercegovini. Ubrzo nakon 5. februara, kada je počela pobuna, plamen ustanka se proširio diljem Bosne i Hercegovine. Protesti su započeti od strane radnika i radnica pet fabrika iz Tuzle: Dita, Polihem, Poliolhem, GUMARA i Konjih.

Taksimska komuna: park Gezi i ustanak u Turskoj

Od kraja maja 2013, politički nemiri su se proširili po čitavoj Turskoj. U Istanbulu, veliki deo centralne četvrti Bejoglu čitave tri uzastopne nedelje bio je borbena zona sa sukobima koji su nastavljeni i kasnije. Do sada je petoro ljudi poginulo dok se broj povređenih meri hiljadama.

Vio.Me: Samoorganizovanje u Grčkoj

Radnici fabrike Vio.Me. iz Soluna, Grčka, brzo su izrasli u međunarodni simbol samoupravljanja. Nakon započinjanja štrajka i zauzimanja svoje fabrike 12. februara 2013, oni su ponovo otvorili fabriku i započeli sa proizvodnjom pod radničkom kontrolom.

Egipatska zima

Ovaj kratki dokumentarac razmatra neke od razloga koji motivišu revolucionare da nastave sa uličnom borbom, prepreke sa kojima se suočavaju i taktikama koje koriste. Film se takođe bavi tekućom ekonomskom krizom i političkim problemima sa kojima se suočavaju Egipćanke i Egipćani, kao i rastućim sindikalnim pokretom, taktikom crnog bloka i odgovorom žena na seksualne napade.

Lisbon Calling: 14. novembar u Portugaliji

Nakon togodišnje krize i manje više pasivnog gutanja gorke pilule štednje koju su nametnuli EU i MMF, portugalski narod je konačno početo da pruža otpor.

Occupy Wall Street - Godinu dana kasnije

Od 15-17. septembra aktivistkinje i aktivisti pokreta Occupy Wall Street okupili su se u donjem Menhetnu da bi obeležili godinu dana od nastanka pokreta.

Generalni štrajk u Barseloni

29. marta 2012, generalnm štrajkom u kojem je učestvovalo nekoliko miliona ljudi, Španija je gotovo potpuno paralisana.

Bitka za Oklend

28. januara 2012, "Occupy Oakland" je pokušao da zauzme praznu zgradu sa ciljem da je transformiše u društveni centar i novo mesto za dalje organizovanje. Ovo je priča o onome što se desilo tog dana iz ugla samih učesnika/ca.

Kriza u Grčkoj

Kratk osvrt na aktuelnu krizu u Grčkoj i društvene reakcije na mere nametnutog strukturalnog prilagođavanja.