Chris Hedges

Abi Martin i Kris Hedžis: Rat, propaganda i unutrašnji neprijatelj

Abi Martin (Abby Martin) intervjuiše Krisa Hedžisa (Chris Hedges) o američim mitovima, ratu i pobuni. Hedžis objašnjava „sumanutost Imerije“, opasnosti koje predstavlja desničarski ekstremizam i hitnoj potrebi za novim sistemom.

Spasiti planetu, obrok po obrok

Ostalo nam je još svega nekoliko godina, u najboljem slučaju, da napravimo radikalne promene da bismo se spasli ekološke katastrofe.

Globalna kultura nasilja: Kojim putem do mira i pravde?

28. septembra 1014, Kris Hedžis (Chris Hedges) je govorio sa podijuma Šarli Horvic (Charley Horwitz) Bruklinškog društva za etičku kulturu, o sveprožimajućem nasilju koje karakteriše naše doba i ponudio moguća rešenja.

Zašto Izrael laže

Perverzna je logika Izraelove kontinuirane upotrebe Velike laži – Große Lüge – omiljene laži tirana, koja podstiče dve reakcije koje Izrael nastoji da izazove – rasizam među svojim pristalicama i užas među svojim žrtvama.

Naša nevidljiva revolucija

Sve dok većina građana veruje u ideje koje opravdavaju nepobitnost globalnog kapitalizma, privatnih i državnih institucija koje služe korporativnim gospodarima, država i kapitalizam će opstati uprkos svom zlu koje stvaraju. Kad te ideje budu skrhane, institucije koje su potpora vladajućoj klasi će se ispumpti i doživeće slom.

Mit o ljudskom napretku

Ljudski rod, pod vođstvom Evropljana i Evro-Amerikanaca, već 500 godina divlja planetom, pustoši, pljačka, eksploatiše i zagađuje Zemlju – pritom istrebljujući domorodce koji mu se nađu na putu. Ali igra je završena.

Debata CrimethInc. -vs- Chris Hedges

12. septembra 2012. održana je javna debata između Briana Travena iz kolektiva bivših radnika CrimethInc. i Chrisa Hedgesa, nagrađivanog novinara, bivšeg ratnog dopisnika New York TImesa.

Chris Hedges na Tajms skveru, 15. oktobra 2011.

Ubeđen da nije moguće kooptirati i korumpirati pokret OWS, zbog njegove horizontalne nehijerarhijske strukture i mudrog praktikovanja nenasilog otpora, pun emocija Chris se zahvaljuje aktivistima/kinjama jer se bore za budućnost njegove dece.

Hedges: U sistemu SAD nije moguće glasati protiv banaka

Chris na prepoznatljiv način, bez dlake na jeziku, rešeta po sistemu američke korporatokratije, uveren da Imperija više ne može stati na noge.

Najbolji među nama

Više nema izgovora. Ili ćete se pridružiti pobuni koja traje na Volstritu i u finansijskim četvrtima drugih gradova širom zemlje ili ćete biti na pogrešnoj strani istorije.

Occupy Wall Street - Intervju sa Chrisom Hedgesom

Intervju sa Krisom Hedžisom (Chris Hedges) 9. dana protesta pokreta Occupy Wall Street u Zukoti parku, Njujork.