Jihan Hafiz

Besne žestoki sukobi u Kairu dok Muslimansko bratstvo zahteva vraćanje Morsija na vlast

Demonstranti naklonjeni Morsiju tvrde da egipatska vojska namerno puca na njih za vreme noćnih molitvi, dok u egipatskoj prestonici besne žestoki sukobi a ulice su u blokadi.

Egipatska država sponzoriše seksualno nasilje nad ženama

"...[N]iko nas neće naterati da ostanemo u kućama, niko neće moći da nas zastraši i natera nas da se krijemo u svojim kućama. I mi ćemo se naoružati da bismo se branile. I bilo koji pas koji se usudi da nam priđe, ja ću ga iseći na komade!"

Španska policija razbila demonstrante koji su učestvovali u okupaciji parlamenta

Rast gneva španskog naroda odraz je rastućeg nezadovoljstva zbog mera štednje koje im je nametnula servilna i prevrtljiva desničarka vlada.

Nakon Abaseje Egipćani govore o strahovladi vojnog saveta

Nakon brutalnog napada na učesnike nenasilnog protesta ispred ministarstva odbrane u Abaseji, Kairo, Egipćani/ke govore o strahovladi Vojnog saveta. Stotine Egipćana/ki koji/e su uhvaćeni tokom racije biće izvedeni pred vojni sud. Od Mubarakovog rušenja, gotovo 12.000 ljudi je optuženo i osuđeno na vojnim sudovima.

Egipćani se bore protiv propagande državnih medija

Uticaj masovnih medija koji su pod kontrolom državne radio-televizije, posebno u onim delovima zemlje gde nema interneta niti bilo kakvih alternativnih informativnih kanala, je strahovit.

Egipat: generalnim štrajkom u odbranu revolucije

Egipćani pozivaju na generalni štrajk i građansku neposlušnost, uprkos protivljenju i osudama od strane verskih autoriteta.

"Talasi slobode" udarili o hridi izraelskog aparthejda

Izraelska vlada nastavlja da drži u pritvoru veći deo putnika koje je u petak u međunarodnim vodama presrela i zarobila izraelska ratna mornarica.