Kontrapunkt

Antifa patrola antiautoritarnog društvenog centra „Distomo“ (Agios Pantelemonias, Atina)

U delu Atine u kom je donedavno većina stanovnika podržavala fašističku Zlatnu zoru, otvoren je antifašistički društveni centar.

Zašto blokada Filozofskog fakulteta u Beogradu 2014?

Birokratski aparati još jednom su dokazali da su radikalne mere jedini način komunikacije koji oni razumeju. Zbog toga studenti i studentkinje Filozofskog fakulteta od (juče) su u blokadi. Filozofski fakultet je pod upravom studenata.

Tuzlacima došlo do guše

Dosta je bilo! Dosta ponižavanja, dosta brutalne nadeksploatacije, DOSTA! Tuzlacima je pun kurac svega i više neće trpeti lopove i mangaše iz vlade.

Riot Porn: Studentski koktel za pandure u Kairu

Po svemu sudeći Egipćani su izgubili strpljenje i It looks like that Egyptians have run out of ways to stop the bloody coup so they decided to try ordinary ways..In an anti-coup protest at Cairo University Students decided to avenge their collegue who get killed inside the university by Police in one of the numerous massacres commited by Police and military In Egypt Against the ppl after the military coup..And it seems to be working..

U Brazilu oslobađeno skoro 200 biglova iz laboratorije koja vrši eksperimente na životinjama

Aktivisti i aktivistkinje koji se u Brazilu bore za prava životinja oslobodili su 17. oktobra 2013. nešto manje od 200 biglova iz laboratorije koja vrši eksperimente na psima.

Flagger - aplikacija za trolovanje NSA

Flagger je ekstenzija za vaš internet brauzer koja vam omogućava da trolujete NSA pojmovima koji će privući pažnju urokljivog oka američke imperije (npr. bomba, Taliban, antraks, itd.).

Majka Pavlosa Fisasa: Plaćeni ubica je usmrtio mog sina dok je on štitio svoje drugove

U ovom intervjuu saznajemo da je izvesni očevidac napravio video snimak zločina i predao ga policiji. Iz nekog razloga taj snimak nije prezentovan kao dokazni materijal. Takođe saznajemo i to da je Pavlosova devojka neposredno pre ubistva molila grupu policajca koji su bili na licu mesta da učine nešto, ali oni su je odbili jer ne žele se kače sa "rmpalijama". Takav tok događaja sugeriše nameštaljku. Naime, odmah zatim se pred Pavlosom iznenada pojavio automobil sa ubicom koji je odmah doviknuo svojoj žrtvi: "Ubiću te pederčino!", i potom ubo Pavlosa u srce i stomak.

Osmobitna anarhija: igrica Riot vam omogućava da se rokate s pandurima

Po svemu sudeći, igrica "Riot" će uznemiriti duhove, bilo nove kočoperne generacije gejmera/ki koja statava u kontekstu sve dublje krize kapitalizma, bilo čuvara status quoa.

Marihuana pomaže u prevenciji dijabetesa

Svakoga dana pada po jedna cigla iz zida ćutanja o lekovitim svojstvima marihunae. Ovoga puta nova otkrića naučnika iz SAD govore o neobičnoj vezi između marihuane i dijabetesa tip 2: pušenje kanabisa može da spreči razvoj dijabetesa!

Protesti u desetak hrvatskih gradova, u Rijeci policija tukla djevojke

"Dolje političke elite", "Presudit će vam ulica", "Nacionalno bogatstvo nije na prodaju", samo su neke od poruka koje su prosvjednici uputili vladajućima.

Riječka urbana buna

U odbranu javnih dobara i socijalnih prava, u Rijeci dignuta urbana buna.

Podmetnut požar u knjižari londonskog Freedom Pressa

U petak 1. februara 2013, podmetnut je požar u najstarijoj anarhističkoj knjižari u Londonu, kojom upravlja jedan od najstarijih anarhističkih izdavača na svetu, Freedom Press.

Novella Carpenter - urbana poljoprivrednica

Kako je Novella Carpenter od "prehrambene pustinje" u kojoj živi napravila bogatu i živopisnu urbanu farmu sa kozama, ćurkama, patkama, svinjama i robusnom baštom.

Antifa Niš protiv rehabilitacije Draže

"Ova akcija je odgovor na konstantan pokušaj države da spoji naspojivo. Nacionalizam i antifašizam ne idu ruku pod ruku. Antifašizam može biti jedino internacionalan!"

Don Gallo, badass sveštenik zapevao 'Bella Ciao' posle mise

Posle svete mise sveštenik don Andrea Gallo (84) zapevao "Bella Ciao", praćen horskim pevanjem ostalih pripadnika zajednice.

Procureo plan grčke policije "da iseli 40 skvotova širom zemlje"

Policija kreće u realizaciju plana za iseljenje oko 40 zgrada koje su okupirane od strane raznih grupa širom zemlje. Nakon intervencije u skvotovima Vila Amalija i Skaramanga, ministarstvo javnog reda planira planira da preduzme akciju tokom narednih dana.

Duboki ožiljci nakon rasističkog napada u Grčkoj

Hasan Meki, 32-godišnji imigrant iz Sudana, pokazao je svoje ožiljke na konferenciji za novinare koja je održana 5. decembra u Atini. Meki je pobegao iz svoje zemlje nadajući se boljem životu u Evropi.

Protesti u Tel Avivu: Narod zahteva primirje

Nakon najnovije izraelske agresije na Pojas Gaze, grupa hrabrih Izraelaca i Izraelki javno je izrazila svoje protivljenje. Nasuprot njima, grupa nacionalističkih hejtera organizovala je kontra-demonstracije.

Teritorijalne pretenzije Zlatne zore na račun Makedonije: "Bitolj i Đevđelija su grčka zemlja"

U nedelju 3. novembra 2012. grupa od oko 15ak aktivista grčke fašitičke partije Zlatna zora izvela je svoj bizarni performans na graničnom prelazu Dojran, koji se nalazi na grčko-makedonskoj granici.

Aktivisti/kinje Građanske akcije "uhakovali" Ivu Sanadera

Hrvatski građani odlučili su pokazati bivšem premijeru i nekadašnjem šefu optužene stranke da neće tek tako lako zaboraviti koga, među ostalim, krive za tešku ekonomsku situaciju u kojoj se našla zemlja.

Gej mladić brutalno pretučen u centru Beograda

U noći između 7. i 8. septembra 2012. u parku u Fruškogorskoj ulici u Beogradu pretučen je gej mladić V.M. (25) od strane nekoliko napadača.