Pokret za slobodu

Zašto smo demolirali tablu Agencije za privatizaciju

Skidanjem i demoliranjem table Agencije za privatizaciju želimo da simbolično započnemo proces ukidanja institucija koje od svog nastanka deluju protiv interesa i egzistencije većine stanovnika u Srbiji.

Falsifikovanje levice u Srbiji - ko su sindikati koji su danas protestovali u Beogradu

Nadamo se da ćemo ovim tekstom doprineti da se spreči širenje lažnih predstava o ova tri sindikata.

UK daje zeleno svetlo za fraking

Uprkos tome što predstavlja dokazani seizmički rizik i direktnu pretnju za ekosistem, živote i zdravlje ljudi, nova prljava tehnologija – hidraulično frakturisanje, iliti fraking – dobila je zeleno svetlo od britanske vlade.

Ka zabrani hidrauličnog frakturisanja

Jedini problem sa hidrauličnim frakturisanjem jeste što sa njegovom profitabilnošću proporcionalno rastu i rizici od njegove primene. Kancerogene i toksične supstance zagađuju vazduh i vodu, dok stvorene pukotine podstiču snažne seizmičke aktivnosti.

Pokušaj ubistva radnika Jugoremedije i aktiviste udruženja Ravnopravnost

U noći između 22. i 23. februara po drugi put za poslednja dva meseca napadnuta je kuća Roberta Faija, radnika-akcionara zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija i aktiviste udruženja Ravnopravnost. Kroz prozor Robertove spavaće sobe bačen veliki komad betona odvaljen od trotoara, koji je pao dvadesetak centimetara od Robertove glave i zamalo ga ubio.

Most na Adi preimenovati u "Tajkunski most"

Nerazumna odluka o izgradnji tako velelepnog i skupog mosta, na mestu na kojem se saobraćaj samo delimično rasterećuje, postaje jasnija kad se osmotri karta Beograda.

Pokretanje međunarodnog saveza protiv otimanja zemlje

Više od 250 poljoprivrednika, iz 30 zemalja, pokrenulo je međunarodni savez protiv otimanja zemlje, 19. novembra, u Selingveu, država Mali.