Radio 021

Sveta gora eksploatiše radnike

Sindikat građevinskih radnika grčkog regiona Halkidiki osudio je u saopštenju preduzetnike i crkveno-državnu upravu Svete gore zbog „teške eksploatacije radnika“ na nekoliko gradilišta u tom pribežištu domaćih i stranih pravoslavnih monaha.

Na ljotićevskoj izložbi u Novom Sadu logor predstavljaju kao "obrazovnu instituciju"

U novosadskoj knjižari "Prometej" trenutno se održava ljotićevska propagandna izložba "Ni koledž, ni tamnica", koja predstavlja Zavod za prinudno vaspitanje omladine u Smederevskoj Palanci kao pozitivnu, obrazovnu ustanovu, upozorava Antifašistička akcija Novog Sada.

NATO bombe uzrok porasta obolelih od raka

Dramatičan porast broja obolelih od malignih tumora u Srbiji ne može da se zaustavi, a sledeće godine od karcinoma svih vrsta samo u centralnom delu Republike, moglo bi da oboli čak 40.000, a da umre od 22.000 do 23.000 ljudi.

INKVIZICIJA! Antifašizam nije kriminal!

Građanski protest protiv presude Zoranu Petakovu, koji je osuđen na 100 dana zatvora zbog uvrede episkopa Irineja, biće održan u četvrtak ispred zgrade Osnovnog suda u Novom Sadu.

Policija isterala aktiviste iz kasarne

Policija je u pratnji sudije za prekršaje i vojne policije jutros izbacila iz kasarne "Arčibald Rajs" na Futoškom putu aktiviste koji su tu prenoćili i zabranila ulazak u kasarnu.

Kasarna u Futoškoj postala prvi novosadski skvot

Pripadnici više od dvadeset nevladinih organizacija, umetnika i pojedinaca upali su danas u kasarnu "Arčibald Rajs" u Futoškoj ulici, u kojoj će formirati društveni centar.