RT

Urođeni poremećaji i epidemija raka u Iraku posledica su upotrebe osiromašenog uranijuma od strane vojske SAD

Nasleđe američke invazije na Irak je jezivo: epidemija raka i užasni urođeni poremećaji. Neki naučnici za to krive oružje koje je koristila vojska SAD. Najpoznatiji primer je Faludža, gde je broj obolelih 14 puta veći od onog iz Hirošime nakon što je na nju krajem Drugog svetskog rata bačena atomska bomba. U ovom izveštaju novinarka RT-a izveštava o patnjama stanovnika Nadžafa.

Napravljen da "Ućutka ljude": evropska demokratija smrdi na suzavac

U borbi protiv demonstranata, turska policija je koristila ogromne količine suzavca zajedno sa biber sprejom. Tokom protekle decenije, ova zemlja je povećala uvoz hemikalija pedeset puta. Grupe koje se bave zaštitom ljudskih prava digle su uzbunu zbog preterane upotrebe sile od strane bezbednosnih službi i mogućih dugoročnih posledica policijskog divljanja.

Izrael pere ruke od ubistva Rachel Corrie

Izraelski sud je oslobodio izraelsku vojsku od odgovornosi za ubistvo američke mirovne aktivistkinje Rachel Corrie. Ona je 16. marta 2003. dva puta namerno pregažena vojnim buldožerom jer se protivila rušenju palestinskih kuća u Nablusu. Ipak, za izraelskog sudiju sve je to bio samo nesrećan slučaj.

"NATO - opasna diktatura bez civilne kontrole"

Dok se širi jaz između naroda i vlasti u SAD, društveni pokreti su sve prisutniji u javnosti, više nego ikada pre. RT razgovara sa Billom Ayersom, radikalnim aktivistom, autorom više knjiga i bivšim profesorom na univerzitetu u Ilinoisu.

Stallman: Facebook JE masovno nadziranje

Ako postoji ‘like’ dugme na nekoj stranici, Facebook zna ko je posetio tu stranicu.

Novi užas sa ratišta: oružje sa obogaćenim uranijumom

U vrhovnom sudu u Londonu je zakazano saslušanje povodom slučaja upotrebe oružja sa obogaćenim uranijumom od strane snaga pedvođenih SAD tokom ozloglašene bitke za Faludžu (Irak, 2005.).

OWS pokret je prvi plotun u klasnom ratu sa kojim se suočavaju SAD

Sada, sa pokretom 'Occupy Wall Street', koji je ušao svoju petu nedelju postojanja, klasni rat postaje sve vidljiviji, sve veći broj ljudi smatra da zjapeći jaz između bogatih i siromašnih prevazilazi svaki nivo tolerancije.

NATO je od početka želeo mrtvog Gadafija

Gadafi je nekada bio heroj Zapadnog sveta, međutim tokom protekle godine predstava o njemu je drastično promenjena: on je postao zlikovac br. 1.

Reper Immortal Technique: Occupy Wall St. je buđenje Amerike

Immortal Technique, hip hop umetnik i politički aktivista, govori o policijskoj brutalnosti, infiltraciji i neophodnosti osmišljavanja strateški isplaniranih odgovora na moguće policijske provokacije.

Hedges: U sistemu SAD nije moguće glasati protiv banaka

Chris na prepoznatljiv način, bez dlake na jeziku, rešeta po sistemu američke korporatokratije, uveren da Imperija više ne može stati na noge.

Bitka za Bruklinski most: Intervju sa reperom Marcelom Cartierom

Marcel Cartier, reper i učesnik protesta na Volstritu, objašnjava koja je uloga policije u kapitalizmu, kako je bilo na Bruklinškom mostu, šta se zapravo dogodilo i kako je na njega uticalo zatvorsko iskustvo.

Čomski: Buš muči, Obama jednostavno ubija

Čomski govori o protestu "Occupy Wall Street", začaranom krugu u kom finansijski kapital profitira na propasti socijalne infrastukture, skandaloznim iznosima koji se troše na predizborne kampanje u SAD, propasti sistema američke demokratije, kontinuitetu između Buša i Obame, kampanji ciljanog ubijanja koje sprovodi Obama, mržnji arapskog sveta prema Americi, arapskom proleću itd.