Tanjug

Iz Srbije od 2001. izneta 51 milijarda dolara na ofššor račune

Iz Srbije je od 2001. do 2010. godine izneto više od 51 milijarde dolara na ofšor račune u inonstranstvu, tako što su jeftino kupovana preduzeća koja su kasnije propadala, navodi se u izveštaju istraživačkog projekta "Global fajnenšel integriti" koje je objavio Međunarodni konzorcijum za istraživačko novinarstvo iz Vašingtona.

Uranijum - tihi ubica građana Srbije

Podaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr MIlan Jovanović- Batut" pokazali su da je u poslednjih desetak godina broj obolelih od leukemija i limfoma povećan za 110 odsto, dok je broj umrih od ovih bolesti povećan za 180 odsto.

Novinar se tajno zaposlio u kineskoj fabrici u kojoj se pravi novi "ajfon" - izdržao je deset dana

Novinar kineskog dnevnika "Šangaj ivning post" zaposlio se u fabrici korporacije "Fokskon (Foxconn) u Tai Juanu i otkrio u kakvim užasnim uslovima žive i rade zaposleni u postrojenju koje proizvodi dugo očekivani novi model mobilnog telefona "ajfon5", američke kompanije "Epl".

Kinesko proleće: pobunjeno selo najurilo sve komuniste i policajce

Oko 13.000 stanovnika sela Vukan, na jugu Kine, danima prkosi policiji koja ih drži u okruženju, nastojeći da okonča proteste seljaka zbog oduzimanja zemlje i sumnjive smrti seoskog vođe u zatvoru.

Strane kupovine zemljišta u Africi novi vid kolonizacije

Strane države koje kupuju afričko obradivo zemljište da bi obezbedile prehrambenu sigurnost svog stanovništva, sprovode novi oblik kolonizacije