Vice

Islamska država

Islamska država, okorela sunitska džihadistička grupa koja je prethodno bila povezana sa al-Kaidom, zauzela je velike delove Iraka i Sirije.

Contra A Copa: Druga strana svetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu

Iako se možda činilo da je dobra ideja da domaćin svetskog prvenstva u fudbalu 2014. bude Brazil — jedna od zemalja koje su najopsednutije fudbalom — pred početak turnira Brazil su potresli ogromni društveni nemiri.

Zapatistički ustanak (20 godina kasnije)

„Da li ćete pobediti?“, novinar je pitao ustanika.

„Mi ne zaslužujemo da izgubimo“, odgovorio je ustanik.

Bila je to prvi razgovor kog se seća novinar Gaspar Morquecho koji je vodio sa revolucionarnim subkomandanteom Markosom 1. januara 1994, na glavnom trgu San Kristobal de las Kasasa, u Čjapasu, Meksiko. Morquecho, još uvek delimično pijan i mamuran od proslave novogorišnje noći, intervjuisao je zapatističkog lidera svega nekoliko minuta nakon što su on i njegovi drugovi upali u grad i zauzeli opštinsku zgradu.

Dvadeset godina nakon izbijanja zapatističkog ustanka, VICE je otputovao u Čjapas da bi se sreo sa Morquechom, prvim lokalnim novinarom koji je razgovarao sa zapatističkom armijom licem u lice, koji se prisetio dešavanja tog sudbonosnog dana – bio je to prvi oružani ustanak urođenika u Latinskoj Americi u dobu interneta.

Druga američka revolucija?

U filmu se pojavljuju Chris Hedges i Alex Jones: Od čajanki u Teksasu do skupova "Čuvara zakletve" u Masačusetsu, VICE istražuje da li su SAD zaista na rubu drugog revolucio

Teenage Riots: Athens

Ovaj dokumentarac se bavi najvećim štrajkom u Grčkoj od zbacivanja vojne hunte. VICE putuje u Atinu da bi se sreo sa ljudima koji stoje iza njega.