×××

Crni blok: priča o nasilju i ljubavi

Zapitaj se da li uništavanje stvari i imovine zaista može biti smatrano za nasilje? Jer ako je tako, ko su jebeni vandali? Oni koji razbijaju nekoliko izloga i poslovnih prostorija, ili oni koji uništavaju i svima nam uništavaju jebenu planetu?

Industrija prekomerne potrošnje

Nepotrebna potrošnja se odnosi na onaj nivo potrošnje koji prevazilazi tzv. normalni ili prosečni nivo potrošnje koji diktira savremeni kapitlistički sistem, a u kom nema ničeg ni normalnog ni prosečnog o čemu savršeno svedoči ovaj film.

Kontraobaveštajna služba, trejler - Politika teorije zavere

Ovo je trejler za petodelni dokumentarni film "Kontraobaveštajna služba" (Counter-Intelligence), koji baca svetlo na najmračnije delove razuzdane američke imperije.

Kratki dokumentarac o pokretu Idle No More

Idle No More je društveni pokret koji su inicirali urođenički narodi Kanade, Prve nacije, Metisi i Inuti, zajedno sa pripadnicima neurođeničke populacije Kanade i uz, u manjoj meri, međunarodnu podršku.

Ćutnja je zlato

Naše ćutanje je…njihovo zlato: Video Koordinacionog komiteta za borbu protiv aktivnosti u vezi sa rudnikom zlata iz Soluna koji je prvi put prikazan na kontrainformacionom dešavanju na trgu Aristotelus u Solunu 26. aprila 2012.

Olympics Incorporated - UK

Sa Olimpijadom u punom zamahu, sveopšta dominacija velikih multinacionalnih korporativnih sponzora nameće pitanje moći koju nad Olimpijskim igrama imaju kompanije kao što su Coca-Cola i McDonald’s. Londonska olimpijada 2012.

Građanizam

Činjenica je da se izvan filozofskih oblaka plašimo »stvaralačke ništavosti«, u kojoj ne vidimo priliku za postizanje našeg ispunjenja već samo uzrok pada u prazninu. Zato se bolje uzdati u perpetuum mobile urgencije stvari, gdje nema vremena razmišljati o ciljevima jer treba smisliti kako organizirati sredstva. Utopija je lijepa, ali nije osobito praktična.