Frying Dutchmen - Human Error

Frying Dutchman - Glas "generacije Fukušima"

Rok bend iz Kjota, Frying Dutchman, donedavno sasvim anoniman, preko noći je postao glasnik generacijskog nezadovoljstva mladih Japana.

„Feeling, Vibration, Experience, Dance ROCK“ bend iz Kjota, Frying Dutchman, donedavno sasvim anoniman, zahvaljujući pesmi „HumanERROR“ koja je u protekla tri meseca postala prava internet senzacija, postao je glasnik generacijskog nezadovoljstva mladih Japana. Ova pesma je zapravo nadahnuti dvadesetominutni govor protiv nuklearne tehnologije, praćen nenametljivom džemovanjem u pozadini.

Antinuklearni aktivisti/kinje i zabrinuti građani su, povodom godišnjice katastrofe u nuklearnoj elektrani Fukušima Daiči (koja se desila 11. marta 2011.), pokrenuli kampanju za mobilisanje 100.000 ljudi širom Japana koji će 11. marta ove godine pustiti preko razglasa pesmu „humanERROR“. Što glasnije – to bolje. Što bude veća pažnja javnoti – to još bolje.

Za sada se registrovalo više od 60 hiljada ljudi.

Frying Dutchmen - Human Error

Očekuje se da će ova akcija ostvariti ogromni društveni, politički i umetnički uticaj u Japanu, te da će imati odjeka i širom planete.

Na gornjem video snimku, bend Frying Dutchman izvodi pesmu „humanERROR“ (ljudska greška) na obali reke Kamo, u Kjotu.

bonus video:

Povezano