Intervju sa Sini Anderson, režiserkom filma 'The Punk Singer'

"The Punk Singer" je novi dokumentarac o Kathleen Hanna, pevačici bendova Bikini Kill i Le Tigre. Pored trejlera i inserata iz filma, režiserka Sini Anderson govori o snimanju filma, šta znači biti u pank bendu, o počecima feminizma trećeg talasa i Riot Grrrl pokreta, o fanzinima, odnosu Hane i Kurta Kobeina, iluziji uspeha i Hanninoj bici sa lajmskom bolešću i svojim budućim projektima.

"The Punk Singer" je novi dokumentarac o Kathleen Hanna, pevačici bendova Bikini Kill i Le Tigre. Nakon što je 20 godina imala istaknutu ulogu u pank roku i feminizmu, Hanna se suočila sa velikim problemima lične prirode koje je uglavnom držala daleko od očiju javnosti, do sada.

Pored trejlera i inserata iz filma, režiserka Sini Anderson govori o snimanju filma, šta znači biti u pank bendu, o počecima feminizma trećeg talasa i Riot Grrrl pokreta, o fanzinima, odnosu Hane i Kurta Kobeina, iluziji uspeha i Hanninoj bici sa lajmskom bolešću i svojim budućim projektima.

the-punk-singer.jpg

Sini Anderson je radila na filmu više od deset godina kao producentkinja, prva asistentkinja režije, i kreativna konsultantkinja režiserima filmova kao što su BY HOOK OR BY CROOK, MANGO KISS, JADED CONSUMER LOOKING FOR SOMETHING MORE, FUMBLING TOWARDS ROCK: THE MIRIAM AND HELEN STORY, KARMA CALLING, i MAGGOTS AND MEN, između ostalih. Ona je režirala kraće radove poput video spota za "All The Girls" Jolie Holland i eksperimentalnu knjigu/video "Whip Smart" Melisse Febos'. THE PUNK SINGER je prvi dugometražni dokumentarni film Sini Anderson.

Povezano