Benefit večera za Knjigozemsku

Datum: 
Petak, 9. maj 19:00
Mesto: 
Knjigozemska
Adresa: 
R.K Jeretova 5.

Vesela prstolizna bezmesna Večera! Uz ugodno druženje sakupljamo malene donacije za Knjigozemsku i njene vitalne organe. Bez obaveza i opušteno. Vidimo se u pošalici naših zezanja!

Zaplet,

Knjigozemska je ukleta. Suvremeno društvo je bacilo prokletstvo na jedinstvena stvorenja čarobnog kruga prijatelja čundovate Knjigozemske. Horizontalnu utopiju bezvremenskih i beztežinskih momenata su napale čudovišne sile hijerarhije, državne birokratije, papirologije, sitnih karijera, zaklada, vladinih i korporativnih omamljujućih mreža lovušinarskog napretka krvoločnog kapitalizma. Šiškavi panjoli zagrizli su udicu. Rezultati i posljedice? Rastu sjede dlake, hijerarhijska gravitacija spriječava slobodan let u bezkonačnom prostoru bezgranične kreativosti, prijatelji su se pretvorili u predsjednike, radnike i aktiviste, slobodna igra u odgovornost, imena na papiru su prevladala toplinu zagrljaja ekipne horizontalnosti. Odluke su se odvojile od njihovog izvršenja. Nestao je dodir. Ruke su ozeble i otpale sa ramena. Ponizna patetičnost pitomih životinja i njihovih spuštenih pogleda. Bijeda i depra su se ušuljali među nas na koljenima...

Mah, u bezdan svako nametanje statičnih odnosa u naše romantičarske poliamorne odnose i živote. Svatko čudnovato stvorenje je jedinstveno, a ne posebno, više ili niže. Svatko među nama ima različite želje i potrebe koje se ne mogu umrtviti jednom zaleđenom povezanosti upravitelja, podanika, statuta i sistema. Nitko neće odlučivati u ime svih, svi neće odlučivati za jednog niti nas voditi u bolje materijalno bogatstvo ili kako god nazvali taj imaginarni trešarijum boljeg sutra. Knjigozemska je možda ukleta, ali se i dalje samoupravlja i samo-održava. I dalje životni impuls kuca nepredvidljivi ritam naših avantura. Iskra se nije ugasila kao ni volja za životom. Nećemo polizati prst i staviti ga u uho, polizat ćemo prst i zabiti ga netkom u oko.

Vidimo se!

Do it yourself, do it together :)

Petak! 9.05 / oko 19h!
Knjigozemska, R.K Jeretova 5.

-----

Knjižni klub „Knjigozemska“ je čitaonica s infotekom koja za cilj ima promicanje kulture čitanja i omogućavanje lakšeg pristupa informacijama. Čitaonica se sastoji od raznih publikacija: dnevnog tiska, časopisa, fanzina, monografija, publicistke, beletriske, digitalnih izdanja; materijala iz područja kulture, ekologije, aktivizma, humanizma... „Knjigozemska“ organizuje književne večeri, promocije časopisa i monografija, video projekcije, radionice (likovnost, gluma, kreativno pisanje...), tribine, diskusije... društvene igre (šah, mastermind, scrable, domino, čovječe ne ljuti se...); vežba se tai chi chuan, yoga ... pije se čaj, kava, uz druženje i pozitivne vibracije :-))