Bojkot ACTA sporazuma - Ne dozvolimo cenzuru Interneta u Srbiji

Datum: 
Subota, 25. februar 14:00 to 17:00
Mesto: 
Beograd
Adresa: 
Trg Republike

U medijskom mraku, okruženi naručenim vestima koje se plasiraju preko TV-a, novina i drugih kontrolisanih medija, Internet je jedina svetla tačka, a društveni mediji poput Fejsbuka su jedini dvosmerni i stvarno demokratski vid komunikacije. Kroz razmenu slobodnih informacija stičemo pravi uvid u trenutnu situaciju i lakše se postavljamo prema događajima koji tek treba da se odigraju.

Međutim, naši političari su se, uz pomoć svojih dirigenata iz EU i SAD setili da je slobodan protok informacija nedopustiv, i odlučili da, pod izgovorom zaštite autorskih prava, cenzurišu do sada najveće i jedino neosvojeno polje slobodne komunikacije - Internet.

Radivoj Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu nauke je u petak, 16. februara, izjavio da će Srbija potpisati ACTA sporazum koji bi Vladi Srbije dao potpunu kontrolu i uvid u sve što radimo na Internetu, u ozloglašenom stilu velikog brata.

TO NEĆEMO TOLERISATI! Reagujmo GLASNO i ODMAH! Poništimo ovaj sporazum pre nego što dođe na red za usvajanje u skupštini Srbije!

Protesti su uspeli u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Nemačkoj, Holandiji i Letoniji zahvaljujuci brzoj i oštroj reakciji internet zajednice. Dakle, nema opravdanja, ako mogu oni, možemo i mi!

Spasimo slobodu komunikacije i izražavanja, slobodu govora! Spasimo poslednji slobodni medij koji imamo! SPASIMO INTERNET!