Ciklus razgovora ''Biti radnik danas''

Datum: 
Subota, 22. oktobar 17:00
Mesto: 
Paviljon Veljković - CZKD
Adresa: 
Birčaninova 21, Beograd

Pokret za slobodu organizuje diskusiju Partnerstvo i decentralizacija - odnosi radnika i lokalne/centralne uprave koja će se baviti problemima sa kojima se radnici suočavaju usled centralizovanosti odlučivanja o privatizaciji i sudbini njihovih preduzeća. Diskusija će se održati 22.10.2011.godine u 17 časova u Paviljonu Veljković – CZKD, ulica Birčaninova 21, Beograd.

Ova diskusija deo je serije diskusija o radničkom pitanju pod nazivom „Biti radnik danas”, koju Pokret za slobodu održava kao deo projekta “Razmicanje – imenovati TO Ratom” u okviru Oktobarskog salona 2011, međunarodne izložbe savremene umetnosti. “Biti radnik danas”, podrazumeva 4 javne diskusije radnika, aktivista, predstavnika državnih institucija i javnosti na temu radničkog iskustva u samoorganizovanju tokom protesta i u upravljanju fabrikama, kao i odnosa radnika i različitih državnih organa poput lokalne/centralne vlasti, Agencije za privatizaciju, Saveta za borbu protiv korupcije, itd. 

Pokret za slobodu je organizacija koja podržava radničke i seljačke samoorganizovane borbe za poboljšanje socijalnog položaja. Pokret za slobodu je inicirao osnivanje Koordinacionog odbora radničkih protesta čiji je cilj horizontalno povezivanje radničkih grupa radi zajedničkog nastupanja u borbi. Nedavno objavljene knjige Deindustrijalizacija i radnički otpor (2011) i Zemlja i sloboda(2011) sumiraju višegodišnje aktivnosti Pokreta za slobodu na stvaranju radničko-seljačkog pokreta. Internet adresa Pokreta je www.pokret.net.