CrimethInc i strategije otpora u 21. stoljeću

Datum: 
Četvrtak, 4. oktobar 19:00
Mesto: 
Infoshop-knjižnica Pippilotta u AKC Medika
Adresa: 
Pierottijeva 11, Zagreb

U četvrtak, 4. listopada, u 19 sati u Infoshop-knjižnici Pippilotta u AKC Medika (Pierottijeva 11, Zagreb) dugogodišnji sudionici govorit će o iskustvima iz anarhističkog projekta "CrimethInc".

CrimethInc od sredine devedesetih godina dvadesetog stoljeća predstavlja izrazito živ i ambiciozan anarhistički projekt u Sjevernoj Americi. Sudionici projekta su više puta prešli cijeli kontinent kroz nebrojene turneje i akcije, objavili su knjige, magazine i drugu literaturu, uključujući i 650 000 kopija "početnice" Fighting for Our Lives, koja je široko distribuirana. Sudjelovali su i izvještavali sa prvih linija prosjeda protiva raznih summita, pobuna, kampanja protiv represije i drugih avantura i eksperimenata. Uvijek kontraverzni, CrimethInc su bili izloženi napadima ljevičarskih i državnih institucija, uvijek stavljajući izazov pred širu javnost.

Tijekom ovog predstavljanja, dugogodišnji sudionici će govoriti o ovim iskustvima, predstaviti materijale iz različitih razdoblja aktivnosti CrimethInc-a i pojasniti kako se kontekst u SAD-u promjenio. Posebno će se osvrnuti na to zašto su anarhisti u SAD-u nakon subkulturne pobune izabrali smjer općeg ustanka, te zaključiti tezama o tome što donosi budućnost.

U sklopu razgovora biti će riječi i o novom izdanju CrimethInc-a, knjizi Work, koja upravo početkom listopada izlazi u prijevodu Burevesnika. Knjiga Rad govori o kapitalizmu i otporu u 21. stoljeću i otvara niz pitanja: Nakon toliko tehnološkog napretka, zašto moramo raditi više nego ikad prije? Zašto se stari radnički pokret čini nemoćan kad treba zaustaviti nove napade na radnike? Može li kapitalizam preživjeti još jedno stoljeće krize? I kako ćemo se izvući iz ovog nereda?

Priključite se razgovoru o iskustvima, otporu i prijedlozima strategija za 21. stoljeće.