Error message

  • Notice: Undefined index: und in ds_render_ctools_field() (line 871 of /srv/www/virtual/info.kontra-punkt/htdocs/kontradrupal/sites/all/modules/ds/ds.module).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in ds_render_ctools_field() (line 871 of /srv/www/virtual/info.kontra-punkt/htdocs/kontradrupal/sites/all/modules/ds/ds.module).

CrimethInc. predstavlja: Kapitalizam i otpor u 21. veku

Datum: 
Četvrtak, 1. avgust 19:00
Mesto: 
Društveni centar
Adresa: 
Novi Sad

CrimethInc. predstavlja: Kapitalizam i otpor u 21. veku

-diskusija povodom srpskohrvatskog prevoda knjige Rad

Nakon odlične prezentacije na ZAF-u 2012. godine, CrimethInc. se vraća na Balkan.

Posle tolikog tehnološkog napretka zašto moramo da radimo više nego ikad pre? Zašto je stari radnički pokret nemoćan da spreči novi napad na radnike? Može li kapitalizam da preživi još jedan vek kriza? I kako da se isčupamo iz ovog haosa?

Pridružite nam se u energičnoj diskusiji o ovim i drugim pitanjima. Fokusiraćemo se na načine na koje se kapitalizam promenio u poslednjih nekoliko decenija i kritički razmotriti skorije primere otpora širom sveta, kako bismo predložili anti-kapitalističke strategije za 21. vek.

Od sredine devedesetih godina, CrimethInc. je bio jedan od najplodnijih i najambicioznijih anarhističkih projekata u Severnoj Americi. Učesnici su tokom bezbroj turneja i akcija prelazili prekog celog kontinenta; izdavali knjige, časopise i drugu literaturu, uključujući i 650 000 primeraka pamfleta Fighting for Our Lives; i izveštavali sa linija fronta protesta, nemira, kampanja protiv represije, i drugih borbenih eksperimenata. Uvek kontroverzan, CrimethInc. je zadobio podozrenje levičara i državnih agencija i predstavljao je izazov za javnost.

Tokom prezentacije dugogodišnji učesnici osvrnuće se na ova iskustva, predstavljajući materijal iz različitih oblasti aktivnosti CrimethInc.-a i raspraviti promenu konteksta u SAD. Ispitijući uzroke zbog kojih su anarhisti iz SAD išli putanjom od subkulturne pobune prema opštem ustanku, zaključićemo sa hipotezom o tome šta budućnost nosi. Priključite nam se u živom razgovoru.

facebook event: https://www.facebook.com/events/483301471760937/