Festival samoorganizovanja

Datum: 
Nedelja, 21. avgust 12:00 to Petak, 2. septembar 12:00
Mesto: 
CK13
Adresa: 
Novi Sad

Festivalom samoorganizovanja, koji će se odvijati krajem avgusta (21.08 - 02.09.2011) u Novom Sadu, želimo da poboljšamo i razvijemo strategije samoorganizovanja. Cilj nam je suočavanje sa problemima kao što su diskriminacija, seksizam, ejdžizam, rasizam, homofobija, konzumerizam i eksploatacija. Festival Samoorganizovanja

Razvoj strategija samoorganizovanja i prevazilaženje svih vrsta autoriteta

Festivalom samoorganizovanja, koji će se odvijati krajem avgusta (21.08 - 02.09.2011) u Novom Sadu, želimo da poboljšamo i razvijemo strategije samoorganizovanja. Cilj nam je suočavanje sa problemima kao što su diskriminacija, seksizam, ejdžizam, rasizam, homofobija, konzumerizam i eksploatacija.

Festival je namenjen grupama i pojedincima koji se bore protiv ovih problema i pojava u društvu i daju alternative autoritativnom, diskriminišućem, kapitalističkom pogledu na svet. Svaka ideja za učešće je dobrodošla: predavanja, radionice, performansi, izložbe - šta god smatrate najboljim načinom da inspirišete ljude zainteresovane za aktivizam kako bi preduzeli akciju i počeli da se organizuju.

Program festivala se sastoji iz 3 dela:

  • Radionice pod etikom uradi sam, večernje projekcije filmova (21.08. - 25.08.)
  • Međunarodni aktivistički vikend- predavanja, diskusije, radionice, razmena strategija i anarho-feministički sajam knjiga (26.08 - 28.08.)
  • Seminar o donošenju odluka konsenzusom, o nenasilnoj komunikaciji i o osnovama organizovanja (29.08 - 02.09.)

Vaš dopirinos očekujemo za vreme AKTIVISTIČKOG VIKENDA, kada možete održati prezentaciju o tome kako je vaša organizacija formirana, podeliti ideje, iskustva i strategije ili bilo šta što bi inspirisalo druge na aktivizam.

Ovog vikenda održaće se i anarho-feministički sajam knjiga, za koji tražimo izdavače i medijske grupe koje će javnosti predstaviti svoj materijal u Novom Sadu.

Festival će se održati u Omladinskom centru CK13 (Vojvode Bojovića 13, Novi Sad, www.ck13.org), mestu u kojem se grupe ljudi već 5 godina, bave samoorganizovanjem, aktivizmom, feminizmom, antifašizmom, LGBT temama, kao i mnogim drugim.

Festival će organizovati pojedinci iz Novom Sada koji su zainteresovani za podizanje nivoa samoorganizovanosti i aktivizma u Novom Sadu. U organizaciju festivala biće uključene različite grupe i kolektivi: kolektiv Infoteke, aktivisti Otvorene kuhinje, video-aktivistička grupa, grupa Besplatne radnje i Novosadska lezbejska organizacija (NLO).

Pozivamo grupe i pojedince da najave svoje fiksne događaje što ranije, ali naglašavamo da program ostaje otvoren kako bi se spontano razvijao tokom Festivala.

Za učesnike koji nisu iz Novog Sada biće organizovan smeštaj i fantastična hrana pripremljena od strane lokalnog tima aktivističke kuhinje.

Prijavite se, očekujemo vas!

-- Festival of Selforganization/Festival Samoorganizovanja
21.08.-02.09.2011 Novi Sad, Serbia
www.organizujse.org
info [at] organizujse.org