Inicijativa Stop specizmu protiv nepravde i siromaštva

Datum: 
Subota, 17. septembar 12:00 to 14:00
Mesto: 
Zagreb
Adresa: 
Trgu dr. Franje Tuđmana (Trg Francuske Republike)

Kao inicijativa za prava životinja koja se zalaže za jednakost svih živih bića (pa tako i ljudi), želimo ukazati i na vrlo veliki oblik nasilja koji se naziva siromaštvo.

Hrana bi trebala biti pravo, a ne privilegija. Sve je više ljudi sa slabijim socijalnim statusom, što ih dovodi i do gladi i do toga da ostanu bez krova nad glavom, a istovremeno ih društvo gleda kao na gradane niže klase, odbacuje i diskriminira na temelju imovinskog statusa.

Isto tako, želimo naglasiti da nitko ne mora stradati radi nečijeg obroka. Veganskom prehranom i načinom života ne sudjelujemo i ne podržavamo nijedan oblik patnje, iskorištavanja i ubijanja, i težimo ka pravednom svijetu gdje svako biće ima pravo na život i slobodu.

Stoga organiziramo dijeljenje veganske hrane beskućnicima i druženje uz kavu, čaj ili sok u ugodnoj atmosferi gdje nije bitno kakvog ste imovinskog statusa, već je bitno da se osjećate kao da negdje pripadate - jer pripadate, jednako kao i svi stanovnici ovoga svijeta. Svi smo jednaki i svi moramo imati pravo na život slobodan od diskriminiranja i nepravde.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Prvo dijeljenje hrane održati će se u subotu, 17.09.2011. od 12 do 14 sati, a nakon toga druženje uz kavu, čaj ili sok. Dijeljenje hrane i druženje održati će se na Trgu dr. Franje Tuđmana (Trg Francuske Republike).

Google Maps: http://g.co/maps/7eug

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko nam financijska i materijalna situacija to dopusti, planiramo ovakve akcije raditi i češće od jednom mjesečno, kako bismo pomogli što većem broju ljudi.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovoj akciji i druženju, a pomoći nam možete i u obliku donacija koje su potrebne za izvođenje ove akcije, poput; tanjura, vilica, žlica, čaša i šalica, veganske hrane poput riže, tijesta, mahunarki, voća i povrća, itd. 

Ukoliko nam želite pomoci u organizaciji, javite se na mail info [at] stop-specizmu.org

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

STOP SPECIZMU
Inicijativa za prestanak iskorištavanja životinja

www.stop-specizmu.org