Kulturbunt, Kraljevo, 2013.
Kulturbunt, Kraljevo, 2013.

KulturBunt Fest 2013.

Datum: 
Petak, 19. jul (All day) to Subota, 20. jul (All day)
Mesto: 
Splav "Azimuth" i Kulturni centar "Ribnica"
Adresa: 
Kraljevo

KulturBunt Fest je festival koji je pokrenut od strane Kolektiva Pozitivna Omladina iz Kraljeva, sa idejom da se mladima u Kraljevu (i okolini) pruži prilika da se upoznaju sa alternativnim muzičkim pravcima i novim muzičkim trendovima. Ujedno želimo da pokažemo da zabava (muzika) ne pripada samo velikim muzičkim festivalima i korporacijama. Ona treba da bude besplatna i svima dostupna.

Prvo izdanje festivala održano je 20. i 21. jula 2012. godine i imao je internacionalni karakter s obzirom da su svirali bendovi iz regiona (Makedonije).

Drugo izdanje festivala se planira za 19. i 20. jul 2013. godine. Ove godine festival je koncipiran tako da je prvo veče rezervisano za hip hop I dub muziku, pa će tako pred gostima festivala nastupati sledeći izvođači: Rema Luda Kuća & Mlađi Referent (Kraljevo), Gipsy Mafia & BHC SoundSystem (Zrenjanin), Cantwait (Beograd)

Drugo veče pripada malo tvrđim zvucima, pa će publika biti u prilici da čuje: Radni Napon (Punk Rock, Kraljevo), Metalcorp. (Metal, Kraljevo), Violet (Alternativni Rock, Kragujevac) i Zero Talent (Ska Punk, Francuska).

Lokacije na kojima se održava ovogodišnji KulturBunt Fest su: Splav "Azimuth" i Kulturni centar "Ribnica".

KulturBunt Fest je besplatan, nezavisan, nekomercijalan i alternativan festival. Nije nam cilj da postanemo novi Exit ili Arsenal Fest. Cilj je da promovišemo pozitivne društvene vrednosti poput antikapitalizma, antifašizma, antiseksizma, antirasizma, antihomofobije, itd. Bendovi koji zagovaraju bilo koju od retrogradnih ideja nemaju šta da traže na KulturBunt Festu.