Permakultura - šta je to?

Datum: 
Utorak, 27. mart 19:00 to 20:30
Mesto: 
Galerija Akademije 28
Adresa: 
Nemanjina 28, Beograd

Pitajte sve što vas zanima o tome kako da gradimo kuće od prirodnih materijala, kako da gajimo voće i povrće (hranu) za lične potrebe, kako da oporavimo uništene predele i ekosisteme, sakupljamo kišnicu, gradimo zajednice i još mnogo toga!

Permakultura Srbije (u osnivanju) i WWOOF Srbija pozivaju vas na druženje i razgovor sa permakulturnim ekspertom iz Velike Britanije, Rakesh Rootsman:

"At the age of 4, I was given my first cucumber seed to plant. This simple event sparked off a lifelong fascination with how things work. I am a passionate advocate of permaculture, because it is common sense, but more than that it is holistic, in that it covers all aspects of life, from nurturing community, establishing fair economics, building houses through to growing food."

Želja nam je da na ovaj način približimo „vrt bez motike“ prosečnom stanovniku grada, kao i da utičemo na svest o potrebi racionalnije upotrebe resursa i zaštiti jedinog staništa koje imamo – planete Zemlje.

Druženje je uvod u radionicu Permakultura u praksi koja se održava sutradan:
http://www.facebook.com/events/396763740353621/

Gost večeri i naš prijatelj, Ranko Lasica, predstaviće ovom prilikom najnovije izdanje knjige "Permakultura" na srpskom jeziku, autora Sepa Holcera.