Title Text: 
00:00
 
Alt Text: 
00:00
 
Kritična masa
Kritična masa

Šesnaesta beogradska kritična masa

Datum: 
Subota, 28. jul 17:30
Mesto: 
Beograd
Adresa: 
Trg Republike
Upad: 
džaba

OVOG JULA MESECA, ZA POSLEDNJU SUBOTU OPREMITE SE SVOJIM ZELENIM PREVOZNIM SREDSTVOM I PRIDRUŽITE NAM SE NA TRGU REPUBLIKE. Učešće je besplatno, niko vas neće izbaciti iz biciklističkog karavana iz bilo kog razloga i super je druženje!

OBUCITE SE U ZELENO, ZADENITE CVETIĆ ZA UVCE, ŠEŠIR ILI REVER KOŠULJE, UKRASITE BICIKL LISTIĆIMA. Ukažimo na emisiju štetnih gasova! Ukažimo da su i biciklisti ugroženi "benzincima" koliko i ostali građani, kao i celokupna ekološka slika grada.

PONESITE MARAME, KUPITE ZAŠTITNE MEDICINSKE MASKE U OBLIŽNJOJ APOTECI, PA IH UKRASITE SA NAMA! Ponećemo flomastere, ponesite i Vi!

Provozajmo se zajedno gradom, ukažimo na alternativu oklopnim čeličnim vozilima koja smrde, kao i na naše pravo na ulicu i čistiji grad!

DOBRODOŠLI SU I TROTINETAŠI/CE, ROLERAŠI/CE, ROLŠUAŠI/CE, BMX-AŠI/CE, SKEJTERI/CE I SVI OSTALI TOČKAŠI I TOČKAŠICE KOJI SE POKREĆU NA SOPSTVENU ENERGIJU! Dobrodošli su i pešaci - ako ne vozite sa nama, sačekajte nas, mi stižemo oko 18:30 časova ispred Umetničkog paviljona Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu gde završavamo Beogradsku kritičnu masu! Popričajmo o biciklizmu i njegovom uticaju na ekologiju grada!

PUTANJA: http://goo.gl/maps/pCRg

---

Kritična masa je društveni događaj koji se održava u preko 350 gradova širom sveta u svrhu promocije bicikla kao prevoznog sredstva, između ostalog i podizanja svesti o održivim načina prevoza u gradovima.

Kritična masa je miroljubivi skup koji slavi biciklizam, sa ultimativnim ciljem da poveća broj biciklista u urbanoj sredini.

Kritična masa je skup koji nema organizatora, vlasnika, podržan od različitih građanskih organizacija, ali pre svega pojedinaca. Tiče se direktno svih građana, stoga Vas pozivamo da se pridružite u što većem broju!

Kritična masa u Beogradu, održava se jednom mesečno, jula meseca po 16 put. Fotografije sa prethodne Beogradske kritične mase pogledajte ovde: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.263448813759865.48675.260781604026586&type=3