Error message

  • Notice: Undefined index: und in ds_render_ctools_field() (line 871 of /srv/www/virtual/info.kontra-punkt/htdocs/kontradrupal/sites/all/modules/ds/ds.module).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in ds_render_ctools_field() (line 871 of /srv/www/virtual/info.kontra-punkt/htdocs/kontradrupal/sites/all/modules/ds/ds.module).
Title Text: 
00:00
 
Alt Text: 
00:00
 
Silvija Federiči
Silvija Federiči

Silvija Federiči u Inexu: Od krize do zajedništva - Za novi feministički program. S one strane feminizma po meri UN i NVO

Datum: 
Četvrtak, 23. maj 19:00
Mesto: 
Infošop u Inex Filmu
Adresa: 
Višnjička 76

Posle učešća na  okruglom stolu  Postajanje majkom u neoliberalnom kapitalizmu i razgovora u organizaciji UZ)BU)NE))), Silvija Federiči će svratiti i do infošopa u Inex Filmu, gde će pričati na temu:

Od krize do zajedništva: Za novi feministički program. S one strane feminizma po meri UN i NVO

Federiči razmatra kako, u kontekstu aktuelne kapitalističke krize, pojam zajedničkih dobara (commons) doprinosi stvaranju alternative kapitalističkim odnosima.

Ona će posebno razmotriti sledeća pitanja:

  • koje je prakse, unutar radikalnih društvenih pokreta, nadahnula politika afirmacije zajedničkih dobara;
  • kako feministikinje iznova osmišljavaju pojmove zajedničkih dobara i komunalizacije ljudske "reprodukcije";
  • čemu nas mogu podučiti uspesi koje su samonikle ženske organizacije širom Latinske Amerike ostvarile u borbi za "zajednička reproduktivna dobra".
  • Osvrnuće se i na motive koji stoje iza preuzimanja feminističke politike od strane Ujedinjenih nacija i nevladinih organizacija (NVO), koje je započelo sedamdesetih godina prošlog veka, i objasniti zašto je neophodna deinstitucionalizacija feminizma, kako bi on ponovo postao pozitivna društvena snaga.

Silvija Federiči u Ineksu

Prevod ključne knjige Silvije Federiči, Kaliban i veštica: Telo i primitivna akumulacija, biće objavljen ove godine u izdanju Burevesnika.