Atinski antifa anarhistički motociklistički klub

Od juna 2012. ekstremno desničarska / neonacistička partija Zlatna zora zvanično je zastupljena u grčkom parlamentu uz podršku lokalnih medija. Kao što smo videli tokom istorije, u vreme "ekonomskih" kriza, ekstremno desničarske ideologije imaju tendenciju dramatičnog porasta uticaja.

Broj napada na imigrante raste svake nedelje, zahvaljujući saučesnički apatičnom držanju policije i odbijanju da urade bilo šta u pravcu sprečavanja počinilaca. To je stvorilo potrebu formiranja antirasističkih patrola, pošto je to jedini način da se zaštite imigranti od rasističkog nasilja.

Tokom noći 15. i 22. septembra, obavljene su prve dve antifašističke motociklističke patrole, uz prateće lepljenje plakata i uzvikivanje protestnih slogana protiv neonacističkih napada. Treće motociklističke demonstracije su prošle kroz centar grada u nedelju uveče, 30. septembra, kada je došlo do susreta sa grupom neonacista koji su razbijali radnje imigranata. Antifa aktivisti su ih uspešno napali i zaustavili ih, a tom prilikom su i sami napadnuti od strane nekoliko motociklističkih policijskih jedinica.

AntifAlice in Monsterland: http://eagainst.com/?p=43979

Αντιφασίστες στη χώρα των τεράτων: http://eagainst.com/?p=43971

Povezano