END:CIV

END:CIV istražuje zavisnost naše kulture od sistematskog nasilja i eksploatacije životne sredine, i njene posledice: epidemiju zagađenih terena i traumiranih nacija. Delimično zasnovan na Endgameu, bestseleru Derricka Jensena, END:CIV postavlja pitanje: "Kada bi tvoju zemlju napali vanzemaljci koji seku šume, truju vodu i vazduh, i zagađuju hranu, da li biste pružili otpor?"

Uzroci propasti civilizacija obično leže u prekomernoj upotrebi resursa. Dok čitate ovo, svet je usred ekonomskog haosa, peak oila, klimatskih promena, degradacije životne sredine i političkih nemira. Svakoga dana, novinski naslovi vrte priče o skandalima i izneveravanju poverenja javnosti. Mi ne moramo gnevno da zahtevamo kraj aktuelng globalnog sistema - po svemu sudeći on se sam raspada.

Ali, čak i u onim mestima koja su prošla kroz najgora iskustva, sve vrvi od hrabrih dela, saosećajnosti i altruizma. Dokumentovanjem izdržljivosti ljudi koji su pretrpeli najteže posledice rata i represije, i heroizma onih koji su istupili da bi se direktno konfrontirali sa krizom, END:CIV ukazuje na mogući izlaz iz ovog sveprožimajućeg ludila koji vodi u pravcu razumnije budućnosti.

Podržan Jensenovim narativom, film nas poziva da uradimo nešto ukoliko stvarno volimo Zemlju. Film teče u brzom ritmu, koristeći muziku, arhivske snimke, animacije, slapstick i satiru za dekonstrukciju globalnog ekonomskog sistema, dok on implodira svuda oko nas. END:CIV prikazuje priče iz prve ruke ili žrtve i heroizam zajedno sa žestokim, emocijama nabijenim prizorima koji su u skladu sa Jensenovim poetičnim i intuitivnim pristupom. Scene snimljene u poudručjima udaljenim od urbanih centara pružaju prelaz od prizora prirodnih lepota od kojih zastaje dah do užasnih prizora 'clearcut' seče šuma kao dokaza zastrašujuće i posve uobičajene destrukcije.

U filmu END:CIV se pojavljuju: Paul Watson, Waziyatawin, Gord Hill, Michael Becker, Peter Gelderloos, Lierre Keith, James Howard Kunstler, Stephanie McMillan, Qwatsinas, Rod Coronado, John Zerzan i drugi.