The Hacker Wars

Spremite se da brzinom svetlosti skačete napred-nazad kroz zaplet koji odražava iščašene živote protagonista života na internetu. Ratovi hakera – film o targetiranju (h)aktivista i novinara od strane vlade SAD. Haktivisti su ili teroristi ili borci za slobodu zavisno od gledanja nato ko bi trebalo da kontroliše informacije.

Ratovi hakera vas vode u prve borbene linije borbe sa visokim ulogom – za sudbinu interneta, slobode i privatnosti. Film Ratovi hakera priča priču o anarhičnom trol-provokatoru Endruu „vivu“ Orenhajmeru (Andrew “weev” Aurenheimer), čudu od junaka Džeremiju Hamondu (Jeremy Hammond), i zapaljivom aktivističkom novinaru Baretu Braunu (Barrett Brown) – tri impresivne ličnosti čija misija da razotkriju tajne imperije bacila ih je na kurs sigurnog sudara sa korporacijama iz senke, FBI, i potpunom izdajom jednog od njih.

Intervjuima sa dobitnikom Pulicerove nagrade novinarom Glenom Grinvoldom (Glenn Greenwald), dobitnikom Pulicerove nagrade novinarom Krisom Hedžisom (Chris Hedges), NSA zviždačem Tomasom Drejkom (Thomas Drake), Ratovi hakera prate korake koji su vodili od najmračnijih ćoškova interneta do debele senke cenzure i zatvorske kazne od jednog veka.

Internacionalno priznata režiserka Vivien Lesnik Vajsman (Vivien Lesnik Weisman) meša svoj stil koji je izrazito naklonjen subverzivnosti sa pričama iz realnog života kiberpank avangarde koja muti liniju između hakovanja i aktivizma. Uhvaćeni u mračnom sukobu sa svetskim vladama, ovi takozvani haktivisti vode borbu na život i smrt za slobodu javnih informacija i odbranu privatnosti koja je pod opsadom.

Trajanje: 91 min.

TheHackerWars.com.
Twitter: @thehackerwars | @vivienweisman
Facebook: The Hacker Wars | Vivien Lesnik Weisman