Akcije solidarnosti sa grčkim antifašistima u Prijedoru i SarajevuAkcije solidarnosti sa grčkim antifašistima u Prijedoru i SarajevuAkcije solidarnosti sa grčkim antifašistima u Prijedoru i SarajevuAkcije solidarnosti sa grčkim antifašistima u Prijedoru i SarajevuAkcije solidarnosti sa grčkim antifašistima u Prijedoru i Sarajevu

Akcije solidarnosti sa grčkim antifašistima u Prijedoru i Sarajevu

NEVER FORGET, NEVER FORGIVE

Osamnaestog septembra 2013. neonacista iz Zlatne zore je ubio grčkog repera i antifašistu Pavlosa Fyssasa (aka Killah P). Njegovo ubistvo je bilo povod za velike proteste širom Grčke, a širom Evrope antifašistkinje i antifašisti su se solidarisali na razne načine. 

Akcijama solidarnosti sa grčkim antifašistima pridružili su se i aktivisti/kinje AFA Sarajevo i AFA Pijedor, koji su odali počast ubijenom antifašisti, ispisivanjm grafita, postavljanjem transparenta "Never forget, never forgive" na svirci grčkih bendova - Allergic i Despite Everything i postavljanjem transparenta sa porukama solidarnosti u Prijedoru.

Naša poruka je da antifašistkinje i antifašisti neće zaboraviti, a da je solidarnost naša snaga u borbi protiv neofašizma i neonacizma.

Izvor: