Flagger - aplikacija za trolovanje NSA

Flagger je ekstenzija za vaš internet brauzer koja vam omogućava da trolujete NSA pojmovima koji će privući pažnju urokljivog oka američke imperije (npr. bomba, Taliban, antraks, itd.).

Ideja je sledeća: pošto američka Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) usisava maltene čitav internet saobraćaj koji prolazi kroz SAD i onda na osnovu ključnih reči vrši selekciju potencijalno interesantnog sadržaja, Flagger.io dodaje nasumično odabrane pojmove kao što su "terorista", "ekspres lonac", Al Kaida" i sl. u adresu svakog sajta koji posetite i time pandurima otežava obradu podataka, tj. usložnjava proces odvajanja besmislenih od potencijalno korisnih podataka, ma šta to značilo iz pandurske perspektive.

Pored ove ekstenzije, Lyon razvija i aplikaciju za pohranjivanje kriptovanih poruka, Turtl.it, koja će uskoro biti i prostor za skladištenje podataka, poput Dropboxa, Google drajva i sl. Pošto se radi o open-source projektu, ideja je da se izbegne pritisak NSA sa kojim su suočeni komercijalni provajderi sličnih usluga.

Lyon sez:

Mi smo osnovali naš servis da biste samo vi imali ključeve za vaše podatke i oni su kriptovani pre nego što napuste vaš kompjuter. Na taj način, čak iako NSA prisluškuje vašu internet konekciju, čak iako vojska plaćenika upadne u naš data-centar i pokrade naše hard diskove, vaši podaci će biti nečitljivi svima, uključujući i nas.

Thumbs up!

Povezano