Od Beograda do Afrina NO PASARAN!

Svugde je Afrin, svuda je otpor.
SOLIDARNOST SA AFRINOM,
PROTIV FAŠIZMA, DRŽAVA I KAPITALA!

Proteklih dana u Beogradu je organizovano nekoliko akcija solidarnosti u znak podrške borbi za slobodu i autonomiju u Afrinu, zapadnom delu Demokratske Federacije Severne Sirije (Rožave).

Plakati i grafiti su se pojavili na nekoliko ključnih tačaka u gradu, poput turskog kulturnog centra, u kraju oko turske ambasade, univerziteta itd. kojima se osuđuje ogromni profit koji balkanska vojna industrija ostvaruje na sukobu u Rožavi i politikom potčinjavanja Vučićeve vlade Erdoganovoj partiji AKP.

Sem toga, ovog ponedeljka (19. marta) baner je okačen na zgradu koja se nalazi na Trgu Republike (glavnom trgu u Beogradu) na kome piše: „Stop invaziji u Afrinu! Odbranimo samoorganizaciju, protiv država i kapitala!!“

Cilj ovih akcija je pružanje podrške otporu naroda Rožave, njihovoj socijalnoj revoluciji koja predstavlja pretnju za ekspanzionistički fašizam AKP.

Nemo saučesništvo EU i UN u invaziji takođe je spomenuto pošto je dobro poznato kako nekoliko sila ostvaruje korist ne samo finansijski već i politički od napada na Afrin. U Beogradu kao i širom sveta solidarnost je iskazana da bismo razotkrili prljavu stranu imperijalističkog rata naroda u Rožavi koji sprovodi ova koalicija sila.

Ove akcije su najava zvaničnog dana akcije za Afrin, koji su drugovi i drugarice iz Rožave zakazali za 24. mart.

Povezano