Zlatna zora neće proći - Panduri, TV, neonacisti, sav ološ radi zajedno!

Da li zbog tobožnje demokratičnosti, ili prosto zato što je želeo da napravi spektakl i poveća gledanost svoje emisije, Novinar privatnog kanala Epiros TV1, Panajotis Jourhas, prošle nedelje je u svojoj emisiji ugostio predstavnika neonacističke partije "Zlatna zora". Da se slična stvar desila u Srbiji verovatno bi sve prošlo nezapaženo, ali to ne važi za Grčku.

Naoružani jogurtom i jajima, antifašistički aktivisti i aktivistkinje svratili/e su do Panajotisa. To je izgledalo ovako:

Gost emisije - lokalni političar - prekinut je u trenutku kada je govorio o "političkoj igri koja se igra u vezi sa istraživanjem mineralnih naslaga ne samo u Epiru nego i u čitavoj Grčkoj...". Osetno uzbuđena antifašistkinja, jedna od 17 maskiranih osoba koje su upale u studio privatnog kanala Epiros TV1, povikala je: "Prošle nedelje si intervjuisao predstavnika neonacističke partije 'Zlatna zora'". Na to se nadovezao njen kolega: "Dovodiš fašiste ovde!" Zatim je usledilo skandiranje:

"Panduri, TV, neonacisti, sav ološ radi zajedno
Mi smo uz imigranate, deportujte neonaciste i pandure
Fašistički ološu, visićete!
Fašistički ološu, visićete!"

Nakon što su antifašisti ostali bez municije i razišli se, TV prezenter je rekao sledeće: "Videli ste šta se desilo, vidite scenografiju u pozadini, vidite mene... Bili smo napadnuti - mi ne znamo koliko vas je to videlo tokom intervjua - ljudi sa kapuljačama su nas gađali jajima i jogurtom zato što smo prošle nedelje tokom emisije pod nazivom "U belom" intervjuisali predstavnika partije Zlatna zora. To su nam rekli da je objašnjenje za ono što se desilo tokom naše emisije uživo."

Direktna akcija protiv Zlatne zoreMržnja i bes prema svakom rasisti: demolirane prostorije i uništeni propagandni materijal "Zlatne zore"

Mržnja i bes prema svakom rasisti: demolirane prostorije i uništeni propagandni materijal "Zlatne zore"

Tokom marta grčki antifašisti i antifašistkinje su takođe bili aktivni/e. 15. marta 2012. u Patri velika grupa anarhista i antifašista je upala u lokalne kancelarije neo-nacističke partije Zlatna zora (Chrissi Avgi). Ovo fašističko leglo, tek otvoreno u ponedeljak, 12. marta i to u centru grada, u potpunosti je demolirano. Zaplenjeni štampani materijal je bačen na ulicu spaljen.

http://www.youtube.com/watch?v=AaA_NExr9SI

Više na: contra info

Dolaze sa britvama, dolaze sa noževima, fašisti polomićemo vam noge i ruke!

Dolaze sa britvama, dolaze sa noževima, fašisti polomićemo vam noge i ruke!

2. marta militantni antifašisti su napali "zlatnozoraše" u industrijskoj zoni Irakliona, prilikom njihvog pokušaja da se pojave na lokalnoj televiziji "Kriti TV". Nakon kraćeg sukoba, zabarikadirani u restoranu TV sranice, fašisti su nemoćno posmatrali antifašiste kako im uništavaju automobile.

Pokušaj gostovanja predstavnika Zlatne zore na lokalnoj televiziji usledio je nakon što su, sudeći po njihovim tvrdnjama, napali jednog imigranta i pretili mu pištoljem u selu Vianos.

U svom saopštenju, Antifašisti iz Irakliona su itakli i sledeće:

"Fašistima:
Kao što ste mogli shvatiti i u junu, vaše javno ili ne-javno prisustvo u Iraklionu neće biti tolerisano, ni sada, niti bilo kada. Dobićete odgovarajući odgovor na svaki pokušaj da stupite nogom u ovaj grad.

Masovnim medijima uopšte, a posebno “Kriti TV”:
Dajući glas Hitlerovim potomcima – i tako ih priznajući kao još jedan, iako ekstreman, ali moralno legitiman politički koncept – automatski ste nagradili fašizam. Od sada, svako preuzima odgovornost za svoje postupke.

Zajednici Iraklion:
Kako živimo u eri u kojoj cvetaju sve vrste cveća i zbog toga što neka od njih kriju svoje otrovno trnje, proterivanje čak i pojedinačnih fašista iz škola, igrališta i naselja stvar je svih onih koji ne dele Hitlerove vizije za čovečanstvo.

Glavnu odgovornost za činjenicu da rat protiv fašizma traje toliko dugo snose oni koji fašizmu povremeno nude mir."

via Contra info

 

Povezano