Tomislav Špišić

Klasna borba ili klasna mržnja?

Moje izjave su iskrivljenje, krivotvorene, te ih je buržoaski tisak predstavio u lošem svjetlu, a razlog je jasan. Dužnost tiska, plaćenog da brani interese policije i grabežljivaca, je da sakrije istinsku prirodu anarhizma od javnosti i potvrdi priče o anarhistima kao ljudima punim mržnje i nagona za uništavanjem

Značenje konfederalizma

Konfederalizam nije jednostavno unikatni društveni, posebice građanski ili municipalni oblik upravljanja. On je živuća tradicija u poslovima čovječanstva, iza koje se nalazi stoljećima duga povijest.

Zašto nisam pacifist

Odbacivanje pacifizma ne znači da sam „za“ nasilje.

Slobodarski municipalizam

Možda je najveći pojedinačni neuspjeh pokreta za društvenu rekonstrukciju, a ovdje se posebice referiram na ljevicu, radikalne ekološke grupe, i organizacije koje se očituju da govore za potlačene, njihov manjak politike koja će ljude odvesti preko utemeljenih granica statusa quo.

Slušajte, marksisti!

Cjelokupne stare gluposti tridesetih se vraćaju – sranje o „klasnoj liniji”, „ulozi radničke klase”, „profesionalnim kadrovima”, „avangardi” i „diktaturi proletarijata”. Sve se vratilo, vulgarnije forme nego ikada prije.