Aktivizam

Uputstvo za snimanje revolucije - Occupy the Movie

Kako uspešno snimati revoluciju video kamerom - tokom nenasilnih protesta, ali pre svega tokom eskalacije policijskog nasilja na masovnim demonstracijama.

„NVO“ sektor: Trojanski konj kapitalizma

Postoji dobar razlog zašto bi mi anarhisti posvetili detaljniju pažnju NVO sektoru, toliko više jer se u javnosti ovaj „treći stalež“ percepira pozitivno, kao alatka za demokratizaciju društva, i još gore, kao alternativa borbi protiv centralizovane vlasti, represije, siromaštva i svih kolektivnih društvenih nesreća naroda. Za anarhiste, ovo je samo još jedna velika laž kapitalizma, koja služi za održavanje iluzije izbora i iluzije slobode.

Zima našeg nezadovoljstva - 3. sesija: Kratkoročne taktike | The New School

Razgovor o pokretu Occupy Wall Street (OWS) u njujorškom univerzitetu, "The New School".

THE NEW SCHOOL | http://www.newschool.edu - Javni razgovor sa istaknutim aktivistima/kinjama, organizatorima/kama i političkim/kulturnim misliocima/teljkama o aktuelnom stanju levice u Americi, i u kom pravcu bi trebalo da se kreće, s obirom na snage koje je oslobodio Occupy Wall Street.

Ti nisi aktivista/kinja

Ne, ne, ne, to što ti radiš je kliktivizam. Aktivizam je nešto potpuno drugačije.

Anarhisti 60-ih koji su otkrili nuklearne tajne

Moji roditelji su bili "Špijuni za mir". Današnji prosvjednici suočavaju se sa mnogo strožijim nadziranjem, ali građanska neposlušnost živi.

Mapa nasuprot teritoriji

Imaju li veze Twitter i anarhistička revolucija? Mnogo više nego što mislite, čak iako prvo pomislite na Tunis i Egipat.

Stvari se u Grčkoj kreću u drugom pravcu – izveštaj iz Atine

U Grčkoj se gotovo svakodnevno dešava mnoštvo različitih akcija (demonstracije, aktivističke grupe, štrajkovi) i to je na određeni način postala grčka svakodnevna realnost.

Yes Men u skvotu Valreep

The Yes Men su culture jamming aktivistički duo kog čine Andy Bichlbaum i Mike Bonanno. Uz pomoć tzv. taktičkih medija, The Yes Men prevashodno nastoje da podignu svesnost u vezi sa onim društvenim pitanjima za koja smatraju da su problematična.

U iščekivanju magične varnice

Većina aktivista i aktivistkinja koje poznajem tokom većeg dela života organizuju se oko mogućnosti dešavanja nečega za šta nisu sigurni da veruju da se ikada zaista može desiti.