Anonymous

The Hacker Wars

Spremite se da brzinom svetlosti skačete napred-nazad kroz zaplet koji odražava iščašene živote protagonista života na internetu. Ratovi hakera – film o targetiranju (h)aktivista i novinara od strane vlade SAD. Haktivisti su ili teroristi ili borci za slobodu zavisno od gledanja nato ko bi trebalo da kontroliše informacije.

Zašto mediji ignorišu Džeremija Hamonda a veličaju Edvarda Snoudena

Hamondovo hakovanje Strafora, korporativne obaveštajne agencije, kreiralo je globalnu solidarnost otkrivanjem načina na koji 1% targetira aktiviste širom sveta.

Anonymous uhakovali Monsanto, Syngentu, Bayer, Dow, Dupont

Operacija zelena prava - saopštenje za javnost: 1800 naloga, Monsanto, Bayer, Dow, Dupont i mnogih drugih koji su UHAKOVANI!

#opAntifa: Srušen sajt nationalist.org

Pozdrav, kolege anoni/ke i građani/ke sveta. Primetili smo da fašisti i 'white power' grupe utiču na širenje mržnje i neznanja.

It Is Happening Again

Ove nedelje: 1. It is happening again 2. General Strike rocks India 3. Women’s Day Cocktail Party 4. Fire makes gold shine 5. G20 Extraditions 6. French 101 **MUSIC BREAK: “POLICE” by Fucked Up 7. Free Anons

Occupy & Anonymous Hrvatska poručuju vladi: "Pipol dont trajst ju!"

U sklopu prosvjeda koji su diljem Hrvatske organizirale skupine Occupy Croatia i Anonymous Hrvatska, a u znak borbe za javna dobra i protiv privatizacijskih muljaža i političko-tajkunske "elite", okupilo se po nekoliko stotina građana. Najviše prosvjednika bilo je u Rijeci te Zagrebu.

Riječka urbana buna

U odbranu javnih dobara i socijalnih prava, u Rijeci dignuta urbana buna.

Drugi Bredli Mening: Zbog Vikiliksa i hakovanih Stratforovih imejlova Džeremiju Hamondu preti doživotni zatvor

Federalni sudija je odbila da bude izuzeta iz pomno posmatranog suđenja pritvorenom kompjuterskom hakeru Džeremiju Hamondu (Jeremy Hammond), navodnom članu grupe "Anonymous" koji je optužen za hakovanje u kompjutere privatne obaveštajne firme Stratfor i predavanje oko pet miliona imejlova zviždačkom sajtu Vikiliks.

Anonymousi objavili policijske snimke prošlogodišnjeg iseljenja aktivista/kinja pokreta Occupy Wall Street iz parka Zukoti

U nedelju, kasno noću, neidentifikovana osoba koja je povezana sa haktivističkom grupom Anonymous objavila je arhivske snimke koje je prošle godine napravila njujorška policija tokom siledžijskog iseljenja aktivista/kinja pokreta Occupy Wall Street iz okupacionog kampa u parku Zukoti.

LulzSec haktivisti uhapšeni uz pomoć svog bivšeg lidera. Da li je Asanž sledeći?

Tokom proteklih nedelju dana uhapšeno je pet pripadnika labavo povezane mreže politički motivisanih haktivista. Oni su pripadali grupi poznatoj pod imenom "LulzSec" koja je povezana sa širom i daleko poznatijom grupom "Anonymous", odgovornom za brojne onlajn napade na korporacije, političke partije i vlade.

Policija se boji Anonimusa

Kratka reportaža CNN-a o Anonimusima.

We are Anonymous.
We are Legion.
We do not forgive.
We do not forget.
Expect us.

We Are Legion: The Story of the Hacktivists - Trailer

"We Are Legion: The Story of the Hacktivists" je dokumentarac koji na vodi u svet Anonimusa, radikalnog "haktivističkog" kolektiva koji je redefinisao građansku neposlušnost digitalnog doba.

Anonymous AntiSec: Uhakovana bezbednosna kompanija Vanguard Defense Industries

"Podane duše, saradnici sa policijom, i vojni ugovorci čivajte se: dolazimo po vaše mail spoolove, bash history fajlove i poverljiva dokumenta."

Globalni domet političkog haktivizma, od sajentologije do Wikileaksa i arapskog proleća

O tome kako operišu haktivističke grupe, DemocracyNow! razgovara sa Peterom Feinom iz Telecomixa, anonimnim predstavnikom Anonymousa i Gabriellom Coleman, docentkinjom na katedri za medije, kulturu i komunikaciju pri njujorškom univerzitetu.

Antisec uništili nekoliko desetina policijskih sajtova, obećavaju objavljivanje ogromne količine podataka

Kao odmazdu za nepravedni progon desetina osumljičenih "članova" Anonimusa, članovi hakerske grupe Antisec su napali više od 70 sajtova američke policije.