Australija

Pobesneli Maks: ratno dobošarenje sa duf kola iz Puta besa ne predstavlja duf, kaže autor dokumentarca

„Duf kola“ iz Puta besa Pobesnelog Maksa upoznala su svet sa terminom australijskog slenga za tehno muziku, ali čovek koji pravi dokumentarac o australijskoj duf kulturi kaže da fantastično vozilo na pogrešan način predstavlja tu reč.

Utopija

Novi film Džona Pildžera (John Pilger) o Australiji, Utopija, govori o ogromnoj oblasti na severu Australije koja je dom najstarijeg naroda na planeti. "Ovaj film je putovanje u tu tajnu zemlju", kaže Pildžer u Utopiji. "On će vam opisati ne samo jedinstvenost prvih Australijanaca/ki, već i trag njihovih suza i prevare i otpora - od jedne utopije do druge."

Australija u plamenu: rekordne vrućine i požari zahvatili najvećeg svetskog izvoznika uglja

Na meteoriloškim mapama Australije dodate su dve nove boje za temperature koje prelaze preko 50°C i 54°C. Australija se suočava sa najžešćim toplotnim talasom u poslednjih 80+ godina. Požari besne u svih šest australijskih država, uključujući Tasmaniju u kojoj je uništeno oko 50,000 jutara (202.343 km2) šume i poljoprivrednih imanja. Democracy Now! razgovara sa Anom Rouz (Anna Rose), suosnivačicom i predsednicom Australijske klimatske koalicije mladih.

Desert Liberation Front

Specijalni izveštaj o otporu nuklearnoj industriji u Australiji.