Autoritarni režim

Štrajk glađu u Koloniji broj 14

U ponedeljak 23. septembra stupila sam u štrajk glađu. To je ekstremni korak, ali sam uverena da mi je jedini izlaz iz trenutne situacije.

Zašto se digao turski narod?

Rizikujući sopstvenu bezbednost, Yiğitcan Erdoğan ovim videom nastoji da objasni ljudima širom sveta koji su razlozi za pobunu turskog naroda.

Turska anarhistkinja govori o kontekstu borbe za Gezi park u Istanbulu

U ovom 45-minutnom intervjuu Sevinç koja je nedavno migrirala iz Turske u Irsku, govori o kontekstu borbe za park Gezi i policijske represije. Ona se dotiče turskog levičarskog i anarhističkog pokreta, LGBT i kurdskih borbi, uloge navijača, vojske i policije. Intervju je snimljen 1. juna 2013.

Nepravoslavni zvuci

I evo šta smo dočekali. Koracima od sedam milja, do nas je stigla pravoslavna varijanta Irana i glasno, reklo bi se dosta nervozno, kuca na naša vrata. U našem građanskom sudu se danas čuju nove pravne kategorije, kao na primer „one su puštale nepravoslavne zvuke“ ili recimo, „one su imale nepravoslavne izraze lica“. To su reči koje se izgovaraju na sudu, a ne tamo na nekom crkvenom skupu! Zvanično – u sudnici građanskog suda!