Čile

Anarchy Now! Chile Elects to Revolt

Ove nedelje Submedia se bavi studentskom pobunom u Čileu koja traje više od šest godina, gnevnim spaljivanjem glasačkih listića u Meksiku, a tu je i intervju sa militantima iz Santijaga koji nam govore o tamošnjoj anarhističkoj sceni. U muzičkoj pauzi slušate čileanskog repera Portavoza sa numerom „Te Quieren“

Locomotive time bomb

Ove nedelje se bavimo žestokim protestom urođeničkog naroda Mapuče u tzv. Čileu, beskompromisnim otporom meksičkih studenata Normalista, kurdskim oslobodilačkim pokretom koji je izbacio ISIS iz svoje oslobođene zone, razgovaramo sa Maude iz Tache D’Huile o zabrinjavajućoj praksi nafnih kompanija i slušamo MC Bambua.

Čileanski studentski pokret je uspeo potpuno da promeni politički život zemlje

Da li je čileanski studentski pokret izgubio snagu, ili je prešao u novu fazu svojih nastojanja da izraste u kohezivni društveni pokret?

ACAB (All Cops Are Bastards)

Ove nedelje: 1. Rodney King RIP 2. The Mighty Pigs 3. Mining for Resistance 4. Burning Barricades 5. Red Square Army 6. No lock for chilean cops 7. The Cleveland 4 8. Cascadia FBI Attack 9. Rap Al Despertar 10. School’s out for Autumn – CALL FOR CONVERGENCE!

Chile Rising

Čileanski studenti i učenici su zauzeli fakultete, školske zgrade i gradske ulice tokom najvećih protesta sa kojima se ova zemlja suočila u poslednje dve decenije.

Socijalistička armatura Čilea

Od kako je u septembru '08. deregulacija širom sveta izazvala ekonomsku krizu i svi odjednom ponovno postali kejnzijanci, nije bilo lako biti fanatičan obožavatelj pokojnog ekonomiste Miltona Fridmana. Njegova vrsta slobodno-tržišnog fundametalizma toliko je diskreditovana da su njegovi sledbenici bivali suviše očajni da bi mogli da proglašavanju ideološke pobede, ma kako to usiljeno bilo.