Deca

Mali Arvin je nacrtao kukasti krst

Vaspitači u Nemačkoj lako izlaze na kraj sa hiperaktivnom decom ili rešavaju svađe oko lego kockica. Ali šta da rade kada četvorogodišnjak u vrtiću priča kako je dobar Arijevac, za razliku od druge dece „bezvredne rase“?

Subverzija materinstva kao institucije i ponovno promišljanje majčinstva kao radikalne političke prakse

Želim da istaknem borbu žena za materinstvo i da iznova definišem značenje majčinstva. U određenom smislu želim da redefinišem majčinstvo izvan materinstva i svakako izvan ideje da postoji biološka veza između majčinstva i brige o ljudima.

Naučnici povezuju katastrofu u Fukušimi sa oštrim rastom broja oboljenja štitaste žlezde

Nuklearni ekspert i istraživač Džozef Mangano (Joseph Mangano) objašnjava rezultate svog istraživanja koje povezuje rast hipotiroidizma kod novorođenčadi na zapadnoj obali SAD sa nuklearnom katastrofom u Fukušimi

Abita

Kratkometražni animirani film "Abita" govori o deci Fukušime koja ne mogu da se igraju napolju zbog radioaktivnosti. "Abita" govori o njihovim snovima i njihovoj realnosti.

Anarhofeminističko odgajanje dece

Kako izgleda anarhofeminističko odgajanje dece? U čemu je razlika između permisivnosti i slobodnog odgajanja dece? Kako anarhisti/kinje disciplinuju svoju decu? Šta brine anarhističke/radikalne roditelje i kako naši prijatelji koji nemaju decu mogu da nas podrže?

Urođeni poremećaji i epidemija raka u Iraku posledica su upotrebe osiromašenog uranijuma od strane vojske SAD

Nasleđe američke invazije na Irak je jezivo: epidemija raka i užasni urođeni poremećaji. Neki naučnici za to krive oružje koje je koristila vojska SAD. Najpoznatiji primer je Faludža, gde je broj obolelih 14 puta veći od onog iz Hirošime nakon što je na nju krajem Drugog svetskog rata bačena atomska bomba. U ovom izveštaju novinarka RT-a izveštava o patnjama stanovnika Nadžafa.

Klinac anarhista

Odlomak iz filma Čarlija Čaplina "Kralj u Njuojroku" (1957) u kom Majkl Čaplin igra Ruperta Makabija.

Pozvan da održi govor u progresivnoj školi, kralj Igor Šahdov (Čarli Čaplin) sreće Ruperta Makabija (Majkl Čaplin), urednika školskih novina, desetogodišnjeg istoričara koji mu očita anarhističku bukvicu.

Konzumiranje dece: komercijalizacija detinjstva

Film "Konzumiranje dece" baca preko potrebno svetlo na prakse nemilosrdne marketinške mašinerije čija vrednost se meri milijardama i koja danas deci i njihovim roditeljima prodaje sve od nezdrave hrane i nasilničkih video igara do lažnih obrazovnih proizvoda i porodičnih automobila.

Blind

Radnja ovog kratkometražnog filma smeštena je u postnuklearni Tokio. Rutinski odlazak na postao mladog muškarca se pretvara u nadrealno iskustvo.