Demonstracije

Ništa manje nije revolucionarno počistiti u svom mjestu „kojeg nema ni na mapi“, od čišćenja Wall Streeta

„Jedna učesnica demonstracija u Tuzli kaže da su ih prvi dan gledali s prozora i smijali im se, sa četvrtog sprata... Baš me zanima s kojeg sprata se danas smiju. Četvrti ne izgleda naročito funkcionalno“, primijetit će legendarni Tuzlak, Damir Avdić, „Bosanski psiho“ s kojim je Lupiga razgovarao o bosanskohercegovačkim protestima i socijalnom buntu koji je u toj zemlji pokucao na vrata. Avdić se pita i kako u ovdašnjim medijima „demonstranti“ učas postaju „huliganima“, a govoreći o zapaljenom sarajevskom depou Arhiva Bosne i Hercegovine, zaključit će: „Ako je istorija sve što ćemo ostaviti djeci, onda je bolje da im ne ostavimo ništa!“

Stvari se u Grčkoj kreću u drugom pravcu – izveštaj iz Atine

U Grčkoj se gotovo svakodnevno dešava mnoštvo različitih akcija (demonstracije, aktivističke grupe, štrajkovi) i to je na određeni način postala grčka svakodnevna realnost.

Oklendska komuna

Ovaj anonimno editovani film izraz je međunarodne solidarnosti sa anarhistima i anarhistkinjama angažovanim u okupaciji Oklenda. Kadrovi ovog kratkometražnog filma snimljeni su 2. novembra 2011. za vreme generalnog štrajka u Oklendu.

Marš ka Briselu - za socijalnu pravdu i stvarnu demokratiju a protiv politike štednje

Inspirativni španski socijalni pokret proglasio je 15. oktobar danom akcije. Da li bi to mogao da bude početni mali korak prema samoorganizovanom progresivnom odgovoru na ugrožavanje socijalne pravde i demokratije od strane Evropske Unije?