Ekološka katastrofa

5 od trenutno najdramatičnijih fotografija naftne mrlje u Kaliforniji

Oko jedne milje obale u Santa Barbari je tokom prethodnih nekoliko dana transformisano nakon što je za tri sata proliveno 105.000 galona (400.000 litara) nafte nakon pucanja naftovoda. Zvaničnici procenjuju da je oko 20.000 galona (76.000 litara) lepljive crne nafte dospelo u more, dok je ostatak ostao na zemlji.

"Sad smo svi apokaliptični: Moralna odgovornost u krizna vremena"

Profesor Robert Jensen sa Univerziteta Teksasa govori na temu "Sad smo svi apokaliptični: Moralna odgovornost u krizna vremena". U svom govoru, Jensen razmatra potrebu za "smirenim apokaliptizmom" koji uzima za ozbiljno socijalnu i ekološku krizu sa kojima se suočavamo.

Exxon - Energy Everywhere

Naftna industrija SAD je strašno pogrešno shvaćena. Kada ljudi čuju za "364 izlivanja iz cevovoda u 2012" oni misle da je to totalni haos. Ono što ne uspevaju da vide je revolucionarni sistem za distribuciju energije koji će uskoro postini NACIONALNU POKRVENOST.

END:CIV

END:CIV istražuje zavisnost naše kulture od sistematskog nasilja i eksploatacije životne sredine, i njene posledice: epidemiju zagađenih terena i traumiranih nacija. Delimično zasnovan na Endgameu, bestseleru Derricka Jensena, END:CIV postavlja pitanje: "Kada bi tvoju zemlju napali vanzemaljci koji seku šume, truju vodu i vazduh, i zagađuju hranu, da li biste pružili otpor?"

Prezentacija Gaja Mekfersona na temu klimatskih promena i budućnosti ljudske civilizacije

Guy McPherson iznosti obilje u najmanju ruku zabrinjavajućih, ako ne i zastrašujućih naučno ustanovljenih podataka koji sugerišu kraj kapitalističke civilizacije.

On Fukushima Beach

Film "On Fukushima Beach" donosi pregled najznačajnijih činjenica, izjava i informacija u vezi sa višestrukom katastrofom u NE Fukušima Daiči.

Why is it crazy to give a fuck?

Tokom poslednjih desetak dana teška mašinerija kompanije TransCanada bezobzirno ugrožava bezbednost učesnika nenasilne blokade koji očajnički pokušavaju da spreče širenje toksičnog cevovoda.

Belo Monte, to je objava rata

Dokumentarac o trenutno najvećem gradilištu u Brazilu, u kom su predstavljena mišljena onih koji su za ili protiv izgradnje hidroelektrane Belo Monte i koja ukazuju na jedan ishod: ekološku, ekonomsku i socijalnu katastrofu.

Fukušima Daiči: istina i budućnost

U sklopu prezentacije u Kansaiju, Japan, od 12. maja 1012, Maggie i Arnie Gundersen iz "Fairewinds Energy Education" odgovarali su na određena pitanja koja im je postavio simpozijum organizatora povodom stanja bazena sa potrošenim gorivom u 4. reaktorskoj jedinici NE Fukušima Daiči.

Dial "M" for Meltdown

After seeing the destruction in Japan from the Earthquake and Tsunami. Then Fukushima Nuclear Facility melted down before my very eyes on television. I knew something was not right. My research and investigations were met with dead ends, false readings/answers, and lies. I decided to create this video to make sure the history of Commercial Nuclear power was documented and presented to a younger generation. I found most of the public was turned off by the complex nature of Nuclear Physics, even if what they didn't know was going to kill them and their loved ones.