Ekonomska kriza

Dug: prvih 5000 godina

Sama činjenica da većina pojedinaca točno ne zna što je dug, ponukala je Davida Graebera, antropologa i anarhista, da jednostavnim jezičnim konstrukcijama, netipičnima za većinu lijevih intelektualaca, i najvećim laicima pokuša objasniti pravo značenje te pojave, koja itekako utječe na gotovo sve aspekte naših života.

„Greške“ MMF-a u Grčkoj nisu ništa novo

Ako istu grešku ponovite sto puta, može li se ona i dalje smatrati greškom? Ili smo suočeni sa namernom reprodukcijom ideološkog scenarija koji, prebacivanjem celokupnog tereta prilagođavanja na leđa najsiromašnijih i najslabijih stanovnika zaduženih zemalja, služi uskim interesima privatnih kreditora?

Egipatska zima

Ovaj kratki dokumentarac razmatra neke od razloga koji motivišu revolucionare da nastave sa uličnom borbom, prepreke sa kojima se suočavaju i taktikama koje koriste. Film se takođe bavi tekućom ekonomskom krizom i političkim problemima sa kojima se suočavaju Egipćanke i Egipćani, kao i rastućim sindikalnim pokretom, taktikom crnog bloka i odgovorom žena na seksualne napade.

#23F: masovne demonstracije protiv finansijskog puča u Španiji

Stotine hiljada ljudi je izašlo na ulice da bi osudili mere štednje i odbranili demokratiju dok špansku kraljevsku porodicu i vladu potresaju korupcionaški skandali

Grčka: kolevka drugačijeg sveta

U znak podrške borbi grčkog naroda i za hitno oslobađanje uhapšenih demonstranata.

Anarhistički odgovor na ekonomsku krizu

Eric Laursen i Wayne Price razmatraju prirodu aktuelne krize u poređenju sa prošlim ekonomskim lomovima i diskutuju o prilikama koje kriza nudi anarhistima za iskorak u pravcu novog, kooperativnog i oslobođenog društva.