EU

Ukrajinski anarhista razvejava mitove o protestima u Ukrajini, upozorava na uticaj fašista

U emisiji "Final Straw" Ešvil Fm radija iz Severne Karoline, SAD, od 16. decembra 2013, gostovao je Denis, organizator i aktivista Autonomnog radničkog sindikata, organizacione i propagandne anarhosindikalističke grupe iz Kijeva. On u ovom intervjuu on razvejava mnoge mitove u vezi sa evromajdan protestima u Ukrajini i objašnjava motive priča i propagande koje ih prate i koje su u opticaju.

Strancima srpske oranice na dar

Šta srpskom agraru donosi Sporazum o pridruživanju EU i koliko naših hektara je dosad prodato. Niko osim Srbije nije pristao da zemlju nudi pre ulaska u Evropsku uniju.

O vidovdanskom datumu za početak pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Protiv potrošačkog društva.

Danima, pa čak i nedeljama trajala je iscenirana medijska “drama” o dobijanju datuma za pristupanje Srbije Evropskoj Uniji. PR stručnjaci su, nakon prave pozorišne biti-ili-ne-biti predstave, izabrali savršen datum da nam saopšte kako će Srbiji ipak da se otvore vrata Evropske unije – reč je o Vidovdanu, datumu Kosovskog boja, datumu atentata na Franca Ferdinanda u Sarajevu, datumu krvlju utisnutom u modernu romantičarsku nacionalnu mitologiju.

Sukob u EU zbog privatizacije voda

Europska komisija članicama eurozone u dužničkim problemima davanje financijske pomoći uvjetuje privatizacijom vodnih resursa

Nije puka retorika povlačenje paralela sa nacizmom

Pravi fašisti u pravim crnim košuljama mašu svastikama i ubijaju etničke manjine u Atini

Evropski sud spašava "pravo" voće i povrće

Europski sud je spasio poljoprivrednike Europe: oni smiju koristiti i sjeme starih sorta voća i povrća. Sudu se potužio industrijski proizvođač sjemenki koji želi da svi koriste njegovo samo sjeme.

'Fašizam sutrašnjice neće imati lik fašizma iz prošlosti'

U intervjuu za tportal publicist i filozof Boris Buden, koji gostuje na ovogodišnjem Subversive Festivalu, komentira aktualnu političku situaciju u Europi, objašnjava širenje horizonta koje je doživjela mlada generacija te se osvrće na položaj Njemačke u krizi eura