GM

Monsantov službenik priznao da postoji čitava služba za „diskreditaciju“ naučnika

Po prvi put, Monsantov službenik priznaje da postoji čitava služba unutar korpoarcije sa prostim zadatkom da „diskredituje“ i „uništi ugled“ naučnicima koji progovore protiv GMO.

Genetski inženjering: najveća prevara na svetu?

Ovaj video objašnjava zašto genetski inženjering predstavlja pretnju po prehambenu bezbednost, posebno s obzirom na klimatske promene.

Nova studija dokazuje da Monsantov herbicid Roundup i GM kukuruz uzrokuju pojavu raka, oštećenje organa i preranu smrt

Najprodavaniji herbicid, i genetski modifikovani kukuruz koji je otporan na njega, mogu da dovedu do tumora, višestrukh oštećenja organa i prerane smrti, zaključak je nove studije koja je objavljena danas [19. sep 2012.].

Francuska rekla ne GM usevima i frakingu

U Francuskoj će ostati na snazi zabrana za uzgoj genetski modifikovanih useva, kao i za ekstrakciju prirodnog gasa uz pomoć hidrauličnog frakturisanja (fraking). Odluka o produženju zabrane je objavljena na ekološkoj konferenciji koja ja u petak i subotu održana u Parizu.

Seme istine - Prava cena američke GMO žetve

Američki i kanadski farmeri otvoreno govore protiv patentiranja semena i biokontaminacije genetski modifikovanim usevima u Severnoj Americi.

Evropski sud spašava "pravo" voće i povrće

Europski sud je spasio poljoprivrednike Europe: oni smiju koristiti i sjeme starih sorta voća i povrća. Sudu se potužio industrijski proizvođač sjemenki koji želi da svi koriste njegovo samo sjeme.

Vandana Šiva: "Otkrijte šta je ispravno činiti. To je vaša dužnost.’

Ove nedelje u emisiji “Moyers and Company,” Bill Moyers je ugostio naučnicu, filozofkinju i aktivistkinju Vandanu Šivu, koja je, kako keže Moyers, postala "rok zvezda u globalnoj bici za genetski modifikovano seme".