Hakeri

The Hacker Wars

Spremite se da brzinom svetlosti skačete napred-nazad kroz zaplet koji odražava iščašene živote protagonista života na internetu. Ratovi hakera – film o targetiranju (h)aktivista i novinara od strane vlade SAD. Haktivisti su ili teroristi ili borci za slobodu zavisno od gledanja nato ko bi trebalo da kontroliše informacije.

Zašto mediji ignorišu Džeremija Hamonda a veličaju Edvarda Snoudena

Hamondovo hakovanje Strafora, korporativne obaveštajne agencije, kreiralo je globalnu solidarnost otkrivanjem načina na koji 1% targetira aktiviste širom sveta.

Aaron Swartz in memoriam

Na današnji dan prošle godine, 11. januara 2013., Aaron Swartz je počinio samoubojstvo. Sjajan haker, borac protiv autorskopravnih monopola i aktivist za šire reforme američkog političkog sistema.

Drugi Bredli Mening: Zbog Vikiliksa i hakovanih Stratforovih imejlova Džeremiju Hamondu preti doživotni zatvor

Federalni sudija je odbila da bude izuzeta iz pomno posmatranog suđenja pritvorenom kompjuterskom hakeru Džeremiju Hamondu (Jeremy Hammond), navodnom članu grupe "Anonymous" koji je optužen za hakovanje u kompjutere privatne obaveštajne firme Stratfor i predavanje oko pet miliona imejlova zviždačkom sajtu Vikiliks.

We Are Legion: The Story of the Hacktivists - Trailer

"We Are Legion: The Story of the Hacktivists" je dokumentarac koji na vodi u svet Anonimusa, radikalnog "haktivističkog" kolektiva koji je redefinisao građansku neposlušnost digitalnog doba.