Hip-Hop

Grčka: Sećanje na repera kog je ubio pripadnik Zlatne zore

U Atini je podignut spomenik u znak sećanja na život antifašističkog repera Pavlosa Fisasa. Nega je pre godinu dana ubio pripadnik grčke ultradesničarske partije Zlatna zora.

Tebra Zemlja

Klimatske promene sjebavaju atmosferu tebra Zemlje. Pregrejan i sit svega, tebra Zemlja upućuje poslednji apel ljudima.

Zašto industrijski kompleks Alex Jones mora biti uništen

Od kako je objavio video pod nazivom „Fuck Alex Jones“, anarho reper Sole zatrpan je mnoštvom gnevnih komentara Infowars ekipe, koja ga naziva „pederčinom“, ovcom, i „manipulatorom Novog svetskog poretka.

Hip-hop, antifa, punk, Cigani, gde to ima?

Kartonska naselja, svakodnevni fašizam na ulici, u trgovini, kod doktora, gdje te tretiraju kao krimosa ili kao onog tko u službenoj percepciji jednostavno ne postoji. Naši građani drugog reda koji nikada nisu bili top manjinska tema – uspješno su ih zaobišle sve državne politike - Cigani, Gypsies ili Romi sada imaju svoj autentični glas. Taj glas se daleko čuje i jednako brutalno govori o nama kao i njima samima. S antifa reperima iz Zrenjanina, razgovarale smo poslije njihovog nastupa u Medici, gdje su doslovno razvalili – o muzici, Romima, antifašizmu i radu.

Kronstadt, Daisy Chain, Refpolk - The Future is still unwritten

Smrt kapitalizmu, za bolji svet, sada Budućnost još uvek nije zapisana

Intervju sa devojkom koju su nožem isekli fašisti iz Zlatne zore

Mlada Grkinja opisuje kako je upala u sačekušu koju su joj spremila dvojica desničarskih terorista iz Zlatne zore. Tokom napada fašisti su joj isekli ruke i lice, a sve se to desilo dan nakon što je antifa reper Pavlos Fisas na smrt izboden nožem, takođe od strane pripadnika Zlatne zore. Ona kaže da napad nije prijavila policiji, zato što ne veruje da će oni učiniti bilo šta.

How to Paralyze a Country

Ove nedalje: 1. ReReRepeat 2. Akira was right 3. Colombianarquía 4. Brazil Black Bloc 5. Mescal Molotovs 6. Olmeca 7. Colombia’s farmers revolt!

Yasiin Bey (aka Mos Def) se podvrgao prisilnom hranjenju koje je deo standardne procedure u Guantánamo Bayu!

Sa početkom meseca Ramazana, više od 100 štrajkača glađu u Gvantanamo Beju nastavlja sa svojim protestom. Više od njih 40 je podrgnuto prisilnom hranjenju. U dokumentu koji je procureo u javnost navode se vojna uputstva, ili standardna operativna procedura, za prisilno hranjenje zatvorenika, i ti detalji su užasavajući. U ovom četvorominutnom filmu organizacije za ljudska prava "Reprieve" i dobitnika nagrade BAFTA, režisera Asifa Kapadie, američki glumac i hip hop zvezda Mos Def, čije islamsko ime je Jasin Bej, podvrgava se ovoj proceduri.

WHISTLEBLOWER - feat. Edward Snowden

The Juice Medija o aferi globalnog prisluškivanja od strane Nacionalne beznednosne agencije SAD.

Postajanje Miki Blankom

Majkl Kvotlbaum Jr. - preko granica roda i rep muzike

FOOD FIGHT - Saving Kids From Processed Junk

U svetu u kome prehrambene prerađevine proždiru ljudske organizme i životnu sredinu, jedan dečak pokušava da pobegne od nezasite industrije koja proždire njegov komšiluk.

Rebel Diaz: Craazy feat. C-Rayz Walz

Ukoliko dovedete u pitanje sistem u kom živite, sistem će vas brže bolje diskreditovati ili, još gore, etiketirati vas kao lude. Ono što je zapravo ludo su uslovi u kojima živimo pod stegom vlasti koja nas kontroliše. E to je ludo.

Killer Mike - "Reagan"

Killer Mike se u novoj, sjajnoj stvari i odličnom animiranom spotu razračunava sa nasleđem vladavine Ronalda Regana.

Noam Chomsky vs. The Roots: Hip Hop Government in the Future

Hip-hop mešap govora Noama Čomskog "Government in the Future" (1970.) i The Roots "Concerto of the Desparado".

Američki reper Jasiri X ne pristaje na cenzuru

Znao sam da ću morati da izvedem pesmu "Occupy (We the 99)" kao i druge "političke" pesme poput "Real Gangstas" (o bankarima sa Wall Streeta), čak iako je to značilo da neću dobiti honorar.