Kultura otpora

„NVO“ sektor: Trojanski konj kapitalizma

Postoji dobar razlog zašto bi mi anarhisti posvetili detaljniju pažnju NVO sektoru, toliko više jer se u javnosti ovaj „treći stalež“ percepira pozitivno, kao alatka za demokratizaciju društva, i još gore, kao alternativa borbi protiv centralizovane vlasti, represije, siromaštva i svih kolektivnih društvenih nesreća naroda. Za anarhiste, ovo je samo još jedna velika laž kapitalizma, koja služi za održavanje iluzije izbora i iluzije slobode.

Lierre Keith o akciji Jedna milijarda ustaje i stvaranju kulture otpora

Meghan Murphy razgovara sa spisateljicom i radikalnom feministkinjom, Lierre Keith, o nekim problematičnim aspektima dešavanja poput ovog i kako da kreiramo kulturu otpora koja se suprotstavlja sistemima moći i ostvaruje promenu.

END:CIV

END:CIV istražuje zavisnost naše kulture od sistematskog nasilja i eksploatacije životne sredine, i njene posledice: epidemiju zagađenih terena i traumiranih nacija. Delimično zasnovan na Endgameu, bestseleru Derricka Jensena, END:CIV postavlja pitanje: "Kada bi tvoju zemlju napali vanzemaljci koji seku šume, truju vodu i vazduh, i zagađuju hranu, da li biste pružili otpor?"

The End of THEIR World

1. Pajama Jammy Jam 2. Egypt’s Re-Revolution 3. NATO 5 4. Molotovs for Alex 5. Spain’s anti-video ninja laws 6. Like pigs in milk 7. I’m moving to Indiana 8. ΕΞΤΑΣΗ ΤΕΑΜ 9. Natives stop gas pipelines

Debata CrimethInc. -vs- Chris Hedges

12. septembra 2012. održana je javna debata između Briana Travena iz kolektiva bivših radnika CrimethInc. i Chrisa Hedgesa, nagrađivanog novinara, bivšeg ratnog dopisnika New York TImesa.

Pussy Riot - nova kultura protesta

Dok u Rusiji raste antirežimsko raspoloženje, feministički pank kolektiv Pussy Riot nesmanjenom žestinom prkosi status kvou i lažnom društvenom moralu.

Generacija OS13: Nova kultura otpora

Generacija OS13 je film o novoj kulturi otpora, napadu na građanske slobode u zapadnim demokratijama i o tome kako umetnici, muzičari, novinari i pisci razmišljaju o aktuelnoj situaciji u Britaniji i svetu.