Marihuana

Unija: marihuana, kanabis, konoplja

Da li ste se ikada pitali koja je najprofitabilnija industrija u Britanskoj Kolumbiji, Kanada? Drvna industrija? Ribarstvo? Turizam? Da li vam je pala na pamet marihuana? Ako nije, razmislite ponovo.

Uputstvo za pravljenje ulja od konoplje

Ovaj video prikazuje korak-po-korak proceduru za ekstrakciju ulja kanabisa uz pomoć alkohola. Proces destilacije demonstrira Mike Mullins iz Stony Girl Gardens.

Marihuana pomaže u prevenciji dijabetesa

Svakoga dana pada po jedna cigla iz zida ćutanja o lekovitim svojstvima marihunae. Ovoga puta nova otkrića naučnika iz SAD govore o neobičnoj vezi između marihuane i dijabetesa tip 2: pušenje kanabisa može da spreči razvoj dijabetesa!

Clearing the Smoke: The Science of Cannabis

Novi dokumentarac MontanaPBS-a, "Clearing the Smoke", otkriva kako kanabis deluje na mozak i u telu prilikom lečenja mučnine, bola, epilepsije i potencijalno čak i raka.

Razgovor sa Rikom Simpsonom, Ontario 14. avgust 2012.

Spontano ćaskanje sa Rikom Sipsonom (Rick Simpson) u Brantfordu, Ontario, o konopljinom ulju i njegovoj novoj knjizi.

Diler sa splitskog područja: Od kanabisa radim lijek za tumor i zarađujem dvostruko

Kad čovjeka dohvati teška bolest, spreman je učiniti sve da se pokuša izliječiti i da produži svoj život, pa su tako mnogi teško oboljeli Dalmatinci posljednjih par godina, otkad se po Hrvatskoj proširila usmena predaja o ljekovitosti ulja od kanabisa, počeli koristiti to ulje.

Nemci se pitaju: Ozakoniti ilegalne droge?

Trenutno je u Njemačkoj legalna prodaja i konzumacija samo dvije droge: alkohola i duhana. Međutim, Njemački glavni ured za pitanja ovisnosti preporučuje reformu ovakvog sistema.

Kalifornijski medicinski centar dokazao: Kanabis liječi rak!

Kalifornijski medicinski centar u San Franciscu objavio je podatke po kojima potvrđuje otkriće čestice što zaustavlja najagresivniji stadij metastaze raka i u potpunosti mijenja daljnje nuspojave bolesti, javlja Huffington Post. Ono što intrigira u toj objavi je biljka iz koje je čestica derivirana, a riječ je o kanabisu.