Monsanto

Monsantov službenik priznao da postoji čitava služba za „diskreditaciju“ naučnika

Po prvi put, Monsantov službenik priznaje da postoji čitava služba unutar korpoarcije sa prostim zadatkom da „diskredituje“ i „uništi ugled“ naučnicima koji progovore protiv GMO.

Anonymous uhakovali Monsanto, Syngentu, Bayer, Dow, Dupont

Operacija zelena prava - saopštenje za javnost: 1800 naloga, Monsanto, Bayer, Dow, Dupont i mnogih drugih koji su UHAKOVANI!

Jedi kao revolucionar/ka

Snimak radionice koju je Mickey Z. ordžao odmah nakon prošlogodišnjeg (25. maj 2013.) Marša protiv Monsanta, u njujorškom parku na trgu Vašington.

Genetski inženjering: najveća prevara na svetu?

Ovaj video objašnjava zašto genetski inženjering predstavlja pretnju po prehambenu bezbednost, posebno s obzirom na klimatske promene.

9.70

Dokumentarni film "9.70" priča priču o grupi poljoprivrednika kojima je kolumbijska vlada oduzela i uništila 70 tona pirinča.

Napad na naučnike - GMO i sloboda govora

Árpád Pusztai i Ignacio Chapela imaju dve zajedničke stvari. Obojica su istaknuti naučnici, a karijere su im potpuno upropaštene. Obojica su odabrali da se bave istraživanejm fenomena genetskog inženjeringa. Obojica su došli do važnih otkrića. Obojica je zadesila sudbina onih koji kritikuju moćne uticajne krugove koji dominiraju krupnim biznisom i naučnim istraživanjem. Izjave samih naučnika ukazuju na to da je 95% onih koji se bave istraživanjem u oblasti genetskog inženjeringa finansirano od strane industrije. Svega 5% naučnika je nezavisno. Ovakva situacija predstavlja veliku pretnju za slobodu nauke - i slobodu uopšte. Stoga, nije li krajnje vreme da se zapitamo: da li naučnici zaslužuju naše poverenje?

U filmu se pojavljuju: Árpád Pusztai, Andrew Kimbrell, Ignacio Chapela, Jeffrey Smith i Antônio Andrioli.

David Suzuki o GMO drveću, Bt pesticidima i Roundup Ready usevima

Čuveni genetičar i borac za zaštitu životne sredine, Dejvid Suzuki, govori o GMO drveću, Bt toksinu, Roundup Ready usevima i dramatičnim posledicama upotrebe pesticida po životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Seme smrti: razotkrivanje laži GMO-a

„Seeds of Death: Unveiling the Lies of GMOs“ je novi dugometražni dokumentarac o sistemskoj korupciji u SAD i opasnostima upotrebe genetski modifikovanih organizama.

Svinje bolesne zbog GMO hrane | Intervju sa Džefrijem Smitom

Džefri Smit (Jeffery Smith), izvršni direktor Instituta za odgovornu tehnologiju govori o novostima u vezi sa GMO, tužbama protiv Monsanta, unakrsnom oprašivanju, dokazanom uticaju na zdravlje i rastućem pokretu za etiketiranje proizvoda koji u sebi sadrže GMO.

Bože, miči se

Genetski inženjering nije igra sa lego kockicama u kojoj geni mogu biti premeštani na sve strane bez ikakvog uticaja na organizam ili životnu sredinu. Vreme je da vratimo prirodu i ljude natrag u narativ o tehnologiji. Vreme je da tehnologiju vidimo kao sredstvo, a ne kao cilj po sebi koji definiše novu fundamentalističku religiju putem koje korporacije postaju novi bogovi.

#MarchAgainstMonsanto: Grassroots ustanak

Monsanto je kompanija koje se javnost podjednako boji koliko je i prezire. Ali bez obzira na slučajeve koje je izgubio na sudu javnog mnenja Monsanto je sve nadoknadio na državnim sudovima zahvaljujući korupciji u višim ešalonima američke administracije. Ali sada, novi pokret pokušava da podstakne grasroots otpor ovoj korporaciji, i da njenu agendu izbaci iz koloseka.

Biotehnološki blickrig

GMOnsanto, preduzetnička nauka i uspon prehrambenog imperijalizma

Marš protiv Monsanta je marš za život i slobodu

U ime Globalnog saveza za slobodu semena / Navdanja, Vandana Šiva poziva sve da 25. maja učestvuju u maršu protiv Monsanta. Takođe, ona poručuje da borba protiv novog fašizma ne sme biti svedena na jedan datum, već mora biti sastavni deo naše svakodnevice.

(Skoro) kompletna lista anti-Monsanto balada

F Monsanto and F GMO, bro F Roundup and F recombinant Bovine Growth Hormone F Pesticides let's save our youth The government be telling lies but we know the truth

10 najvećih PR katastrofa biotehnologije u 2012.

2012. je bila godina u kojoj je bačeno svetlo na biotehnološku industriju. Njene tvrdnje, njene taktike i njeni proizvodi detaljno su istražene i neke od najvećih PR bajki su razvejane. Evo nekih istaknutih primera.

Monsanto nepoželjan u Evropi

Potencijalna saradnja između Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) i agro-korporacije Monsanto nije sklopljena nakon bučnih protesta organizacija, aktivista i parlamentaraca širom Evrope, prenosi sajt Bank Watch

Upoznajte Monsantovog lažova

Uhvaćen u višestrukoj laži: Henry I. Miller, propagandista multinacionalnih prehrambenih kompanija pokušava da uveri građane Kalifornije da ne treba da znaju šta se nalazi u hrani koju jedu.

Nova studija dokazuje da Monsantov herbicid Roundup i GM kukuruz uzrokuju pojavu raka, oštećenje organa i preranu smrt

Najprodavaniji herbicid, i genetski modifikovani kukuruz koji je otporan na njega, mogu da dovedu do tumora, višestrukh oštećenja organa i prerane smrti, zaključak je nove studije koja je objavljena danas [19. sep 2012.].