Montreal

A stone's throw from freedom

Ove nedelje se osvrćemo na protest protiv MMF-TPP-Svetske banke u Peruu, kao i na upozorenje koje su Kanavake Mohikanaci uputili gradonačelniku Montreala. U muzičkoj pauzi slušamo i gledamo Shadiu Mansour i M1 sa pesmom „Al Kufiyyeh 3arabeyyeh“. Glavni intervju u ovoj emisiji je sa Budour Hassan, palestinskom anarhistkinjom iz Jerusalima, koja objašnjava trenutni ustanak na okupiranim teritorijama.

The Rebel Beat Podcast 015 – Festival of Anarchy

U isčekivanju i proslave anarhističkog sajma knjiga u Montrealu, donosimo vam 2 sata anarhističke buntovničke muzike u ovom podkastu Rebel bita, sa pesmama iz raznih decenija, kontinenata i žanrova. Nadamo se da ćete uživati!

Kvebek nakon izbora: studenti pobedili po pitanju poskupljenja školarina, borba za besplatno obrazovanje se nastavlja

O vezi između izbora i studenstkog pokreta govori Jérémie Bédard-Wien. On je student CEGEP-a iz Montreala. Za one koji ne poznaju kvebečki sistem, CEGEP je neka vrsta večernje škole (community college). Jérémie je organizator studentske organizacije CLASSE.

ACAB (All Cops Are Bastards)

Ove nedelje: 1. Rodney King RIP 2. The Mighty Pigs 3. Mining for Resistance 4. Burning Barricades 5. Red Square Army 6. No lock for chilean cops 7. The Cleveland 4 8. Cascadia FBI Attack 9. Rap Al Despertar 10. School’s out for Autumn – CALL FOR CONVERGENCE!

Crveni kvadrat, posvuda: s kvebečkim studentskim štrajkašima, protiv represije

Charestova vlada je pokušala slomiti zajedničku frontu studentskih organizacija, nudeći pregovore s nekim skupinama, pritom isključujući druge. No to joj nije pošlo za rukom.

Javorovo proleće

Poznat kao “Javorovo proleće”, ovogodišnji studentski štrajk u kanadskoj provinciji Kvebek, najduži je, najmnogoljudniji i najradikalniji studentski štrajk u istoriji Severne Amerike.