Nasilje nad ženama

Reakcija žene na izbacivanje Engleske sa svetskog prvenstva u fudbalu

Rezultati istraživanja koje je objavljeno u žurnalu „Research in Crime and Delinquency“ pokazuju „trend na dan održavanja utakmice da rizik od zlostavljanja u porodici raste za 26% kada tim Engleske pobedi ili igra nerešeno, i 38% kada nacionalni tim izgubi.“

Žene, same ste krive

Da li krivicu za silovanje snose žene koje se nisu na odgovarajući način zaštitile? U režiji komičarske grupe "All India Bakchood", bolivudske glumice sarkazmom uništavaju uobičajene argumente idiota koji za seksualne napad okrivljuju žrtvu.

Egipatska zima

Ovaj kratki dokumentarac razmatra neke od razloga koji motivišu revolucionare da nastave sa uličnom borbom, prepreke sa kojima se suočavaju i taktikama koje koriste. Film se takođe bavi tekućom ekonomskom krizom i političkim problemima sa kojima se suočavaju Egipćanke i Egipćani, kao i rastućim sindikalnim pokretom, taktikom crnog bloka i odgovorom žena na seksualne napade.

Lierre Keith o akciji Jedna milijarda ustaje i stvaranju kulture otpora

Meghan Murphy razgovara sa spisateljicom i radikalnom feministkinjom, Lierre Keith, o nekim problematičnim aspektima dešavanja poput ovog i kako da kreiramo kulturu otpora koja se suprotstavlja sistemima moći i ostvaruje promenu.

Egipatska država sponzoriše seksualno nasilje nad ženama

"...[N]iko nas neće naterati da ostanemo u kućama, niko neće moći da nas zastraši i natera nas da se krijemo u svojim kućama. I mi ćemo se naoružati da bismo se branile. I bilo koji pas koji se usudi da nam priđe, ja ću ga iseći na komade!"

Veza između globalne ekonomske politike i nasilja nad ženama

Hrabra i odvažna devojka iz Delhija koja je bila žrtva grupnog silovanja, izdahnula je 30. decembra 2012. Ovaj članak je napisan u počast njoj i svim drugim žrtvama nasilja nad ženama.

Egipćanke i Egipćani protestuju protiv seksualnog zlostavljanja

Nakon što su verski fanatici, kulturni konzervativci i svi ostali muški šovinisti u više navrata napali svoje sunarodnice, a neki od tih napada se desili u sred revolucionarnog trga Tahrir, aktivisti i aktivistkinje koji se ne mire sa mizoginom retradicionalizacijom Egipta organizovali su protest protiv seksualnog zlostavljanja žena, o kojoj se u toj zemlji retko govori. Uprkos očekivanom napadu na učesnike protesta – do kog je i dišlo – hrabre Egipćanke i Egipćani su izložile svoja tela opasnosti od nasilne reakcije muških šovinista i svojim konzervativnim sunarodnicima poslale jasnu poruku: nema nazad!